بررسی تزیینات مساجد دوره رازی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: DCONF04_125
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 603
نویسندگان
مربی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران
کارشناس ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران
دانشجوی کارشناسی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران
چکیده
در میان بافت درونی هر شهر و روستایی نیایشگاه ها و عبادتگاه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند و در همهجا در مرکز آبادی قرار دارند. این بناها در ابتدا نیازی به آن نداشتهاند که نشانی ویژهای داشته باشند و به دلیل کوچک بودن آبادیها خودبه خود رهگذران را به سوی خود جذب میکردهاست . بعدها با گسترش آبادیها در ابتدا با افراشتن درگاه ها و سپس با ساختن میل و برج گذریان بیگانه را به نیایشگاه راهنمانی میکردند . یکی از مهمترین بناها در دوران اسلامی مساجد هستند . مسجد به عنوان یکی از فضاهای عملکردی-مفهومی و بسیار مهم در جامعه سنتی و امروزی اسلامی که همواره در طول تاریخ جهان اسلام تاثیرگذارترین عنصر بر تفکر و ساختار زندگی اجتماعی مسلمانان بوده ا ست. در این مقاله سعی شده تا معماری م ساجد و عنا صر معماری و تزیینات به کار رفته در مساجد معماری را با تحلیل چند نمونه موردی مورد بررسی قرار گیرد. مساجد به عنوان ثروت تمدن و فرهنگ مسلمانان زمینه ای برای معرفی تاریخ توسعه هنرهای اسلامی است. روش تحقیق این پژوهش کیفی-توصیفی است و روش گردآوری اطلاعات از طریق اطلاعات کتابخانه ای به کار رفته است.کلیدواژه ها
مسجد، دوره رازی، تزیینات.مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.