طراحی و آنالیز سیستم سطحی کنترل چاه و انتخاب بهترین روش برای کشتن سریع چاه در جهت آماده سازی ادامه عملیات حفاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF05_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1071
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسین آزادی

گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

پوریا کریمی

گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

بروز نشت یکی از پدیده های مهم و شناخته شده در حفاری چاه های نفت می باشد. این پدیده میتواند در اثر هرزوی گل حفاری و یا فشار کم ته چاه یا عملیات لوله بالا و پایین، سبب بروز ورود سیال به داخل چاه شود و درصورت عدم کنترل نشت این پدیده در سطح میتواند به فوران تبدیل شود. پس از تشخیص نشت، چاه به دو روش نرم و سخت بسته میشود. در روش نرم فشار کمتری به چاه وارد شده اما نرخ سیال نفوذی افزایش پیدا خواهد کرد ولی در روش سخت مقدار سیال نفوذی کمتر و چاه سریع تر بسته میشود اما فشار بیشتری به چاه وارد میشود. پس از تعیین بست، چاه به روش حفار و×انتظار و وزن کشته میشود و گاز از چاه خارج میشود. مهم ترین هدف در این تحقیق زمان کشتن چاه میباشد که با بهینه×سازی آن میتوان هزینه حفاری و مقدار سیال نشتی را به حداقل ممکن رساند. از همین رو کلیه فرآیند های کشتن چاه با ×استفاده از نرم افزار Drillbench بررسی شده است. با شبیه سازی نوع بست چاه، روش بستن چاه به روش سخت×انتخاب میشود و با بهینه سازی فشار پمپ و فشار دینامیکی و استاتیکی و تغییر در نوع بستن چاه تحت روش غیر نرمال×کشتن سخت، زمان کشتن چاه به حداقل ممکن میرسد و از انبساط گاز درون چاه برای هر دو نوع گل پایه نفتی و پایه آبی×جلوگیری میشود و با بهینه سازی کشتن چاه، زمان کشتن چاه برای هر دو روش (حفار و انتظار و وزن) به کمتر از نصف×زمان اصلی خواهد رسید.

کلیدواژه ها

گل پایه نفتی، گل پایه آبی، نشت گاز، کنترل فوران، .Drillbench

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.