بررسی روابط منبع و مخزن گندم (.Triticum aestivum L) در شرایط متفاوت محیطی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی در ایران
- کد COI اختصاصی: PDCONF06_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 511
نویسندگان
دانشگاه پیام نور - استادیار گروه علمی کشاورزی تهران ۴۶۹۷-۱۹۳۹۵ ج.ا. ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد اصلاح نبانات دانشگاه پیام نور - گروه علمی کشاورزی تهران ۴۶۹۷-۱۹۳۹۵ ج.ا. ایران
چکیده
به منظور مطالعه روابط منبع و مخزن در شرایط متفاوت محیطی آزمایشی بصورت فاکتوریل پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل چهار رقم گندم (بکراس روشن، پیشتاز، چمران و مهدوی) و چهار تاریخ کاشت (اول آبان، 25 آبان، 20 آذر و 15 دی) در سبزوار اجرا شد. نتایج نشان داد که با افزایش میانگین دمای گرده افشانی تا رسیدگی فیزیولوژیکی مشخص شد که حرکت مجدد ماده خشک نیز کاهش یافت. این کاهش با توجه به معادله 1397- Y = - 6 . 848x2 + 226 . 3x و =R2) ( 0 . 58 از روند معادله درجه 2 پیروی کرد. رابطه تعداد دانه در متر مربع با حرکت مجدد ماده خشک از ساقه بصورت خطی بود و نشان دهنده تاثیر مثبت تعداد و حجم مخزن بر تولید منبع و افزایش حرکت مجدد ماده خشک است. درصد حرکت مجدد هم با افزایش تعداد دانه در متر مربع افزایش یافت ولی از حدود 20000 دانه در متر مربع به بعد روند نزولی داشت. با تولید دانه بیشتر از 20000، در نتیجه مواد قبل از گرده افشانی صرف تولید آغازی های تولید دانه شده لذا ماده خشک کمتری ذخیره شده و در زمان پر شدن دانه به نسبت ذخیره کمتری موجود بوده تا از طریق حرکت مجدد به دانه انتقال یابد. دمای قبل از گرده افشانی از یک طرف آغازیهای تعداد دانه را کاهش داد و از طرفی تولید ماده خشک در این دوره کم شد بنابراین از این طریق می تواند بر روابط منبع و مخزن موثر باشد.کلیدواژه ها
آغازی، دما، دوره پر شدن دانه، رسیدگی فیزیولوژیکی، گرده افشانی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.