شناسایی روابط موثر بین شاخص های ریسک اعتباری و مطالبات معوق بانک صادرات استان مازندران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم رفتاری و اسلامی
- کد COI اختصاصی: IBSCO01_063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 753
نویسندگان
استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل ،ایران.
دانشجوی دکتر، گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران.
دانشجوی دکتر، گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران.
چکیده
در سراسر جهان بانکها یکی از ارکان بسیار مهم اقتصاد هر کشور به شمار میروند. یکی از مهمترین فعالیتهای نظام بانکی پرداخت تسهیلات میباشد که در سالهای اخیر به دلیل عدم کارایی در مدیریت ریسک اعتباری، بحرانهایی را در نظام بانکی و بازار پول به وجود آورده است. این پژوهش به بررسی ارتباط بین شاخصهای ریسک اعتباری ومطالبات معوق بانک صادرات استان مازندران می پردازد. بدین منظور از اطلاعات اعتباری و مالی150 مشتری حقوقی وام گیرنده ازسرپرستی11گانه این بانک طی سالهای1390 الی 1394 استفاده شده است.متغیرهای این پژوهش شامل متغیر وابسته(نحوه باز پرداخت تعهدات شرکتها )و متغیر مستقل شامل23 نسبت مالی از شاخصهای اطلاعات اعتباری،نسبت های نقدینگی، فعالیت، سود آوری وسرمایه گذاری می باشد.مبنای روشهای آماری مورد استفاده در این تحقیق، تحلیل چند متغیره آماری(آزمون اسپیرمن) میباشد.نتایج آزمون اسپیرمن در مجموع بیانگر ارتباط معنی دار شاخصهای ریسک اعتباری و مطالبات معوق می باشد. از میاننسبت ها ،نسبت های نقدینگی، فعالیت و سود آوری از ارتباط معنی داری منفی با مطالبات معوق برخوردارند. از میان شاخصهای اطلاعات اعتباری تنها تعهد به سایر بانکهاوسابقه دارای رابطه معنی داری مثبت با مطالبات معوق بوده و همچنین نسبت های سرمایه گذاری به جزء نسبت مالکانه رابطه معنی دار مثبت با مطالبات معوق دارند.کلیدواژه ها
ریسک ، شاخص های ریسک اعتباری ، تسهیلات اعتباری ، مطالبات معوقمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.