بررسی تاثیر درخت-مجسمه های شهری خیابان ولیعصر بر خاطره جمعی شهروندان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی باستان شناسی و تعامل آن با علوم وابسته
  • کد COI اختصاصی: ARCTUR01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سام سبزواری

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشکده معماری

پرستو عشرتی

استادیار دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

بررسی تاثیر درخت-مجسمه های شهری خیابان ولیعصر بر خاطره جمعی شهروندان هدف اصلی این مقاله است که تلاش می گردد با تکیه بر مثلث انسان، طبیعت و معماری به آن پاسخ داده شود. با در نظر گرفتن هدف تحقیق و نمونه مورد مطالعه، سوال پژوهش بدین گونه طرح می گردد که چگونه می توان از طریق طراحی المان های شهری، طبیعت را به عنوان بخشی از خاطره جمعی در ذهن افراد ایجاد کرد. برای رسیدن به پاسخ این پرسش ابتدا با ابزار تحقیقات کتابخانه ای و روش استدلال منطقی به واکاوی مفاهیم مرتبط با طراحی المان های شهری پرداخته شد تا مبانی نظری طراحی این مجسمه ها و اهدافی که طراحان قصد دارند از طریق زیباسازی شهری به آنها دست یابند شناسایی شود؛ پس از آن نمونه مورد مطالعه، یعنی خیابان ولیعصر تهران در حدفاصل میدان تجریش تا باغ فردوس مورد مطالعه و معرفی قرار گرفته است. سپس 22 مورد از درخت-مجسمه های شهری شناسایی شد و از طریق پرسشنامه، نظر 20 نفر از کاربران فضا مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به تنوع المانهای طراحی شده، در بررسی صرفا به درختان قطع یا خشک شدهای که موضوع طراحی یک هنرمند قرار گرفته اند، پرداخته شد. نتایج کلی حاصل از تحقیق ضمن تایید اهمیت فضاهای شهری در شکل گیری خاطرات جمعی و رفتارهای گوناگون شهری به این موضوع تاکید دارد که در اثر طراحی هدفمند این درخت مجسمه های شهری میتوان پیام های گوناگون فرهنگی و اجتماعی را ضمن حظ بصری به شهروندان منتقل کرد.

کلیدواژه ها

فضای شهری، زیباسازی شهری، درخت-مجسمه شهری، خیابان ولیعصر، تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.