نقش آنتی اکسیدانی ترکیبات پلی فنولی موجود در فراورده های طبیعی بر کاهش استرس اکسیداتیو و CRP سرم در بیماران همودیالیزی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی طلای سبز
  • کد COI اختصاصی: GREENGOLD08_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه آل ابراهیم دهکردی

کارشناس ارشد گیاهان دارویی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

محمود رفیعیان کوپایی

مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران

الهام آل ابراهیم دهکردی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

در بیماران همودیالیزی التهاب و استرس اکسیداتیو به میزان قابل توجهی بالا می باشد که یکی از ریسک فاکتورهای بیماری قلبی و عروقی را شامل می شود. فعال شدن لکوسیت ها در این بیماران منجر به افزایش تولید هیپوکلریک اسید می شود که یکی از علل ایجاد استرس اکسیداتیو در این بیماران است. گیاهان دارویی منابع طبیعی ارزشمندی هستند که امروزه مورد توجه کشورهای پیشرفته جهان قرار گرفته و به عنوان مواد اولیه جهت تبدیل به داروهای بی خطر برای انسان تلقی می شوند. به نظر می رسد که این گیاهان و ترکیبات موثره آن ها دارای خواص ضد التهابی، بهبود عملکرد عروقی و آنتی اکسیدانی هستند و می توانند در بهبود شرایط بیماران همودیالیزی موثر باشند. با توجه به شرایط التهابی و سطح بالای استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه تحت درمان با همودیالیز، این پژوهش مروری با هدف معرفی ترکیبات پلی فنولی موجود در فراورده های طبیعی و نقش آنتی اکسیدانی آن ها در کاهش استرس اکسیداتیو و CRP سرم در بیماران همودیالیزی انجام شده است. نتایج این مطالعه نشان داد ترکیبات پلی فنولی می توانند با مهار تولید سیتوکین های التهابی از سلول های تولیدکننده، در کنترل التهاب نقش داشته باشند و سبب مهار استرس های اکسیداتیو شوند. همچنین مشخص شد که در بیماران همودیالیزی تحت درمان با ترکیبات گیاهی حاوی پلی فنول ها، سطح سرمی CRP کاهش یافته و اثرات مثبتی در طول درمان داشته است.

کلیدواژه ها

ترکیبات پلی فنولی، فراورده های طبیعی، استرس اکسیداتیو، بیماران همودیالیزی، CRP سرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.