بررسی اثر کراتین، کافئین، بتا هیدروکسی بتا متیل بوتیرات، بتا آلانین و آمینو اسیدهای شاخه دار بر عملکرد بازیکنان فوتبال

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفتمین همایش مکمل های غذایی و رژیمی
  • کد COI اختصاصی: FDSMED07_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 938
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی وزرشی, دانشگاه تهران، تهران، ایران

فواد عسجدی

بورد تغذیه ورزشی ایفمارک (مرکز ارزیابی های پزشکی و بازتوانی فوتبال ایران)، تهران، ایران

ارد ایروانی

بورد تغذیه ورزشی ایفمارک (مرکز ارزیابی های پزشکی و بازتوانی فوتبال ایران)، تهران، ایران

چکیده

مقدمه : یک رژیم غذایی کامل و دقیق پایه و اساس رسیدن به عملکرد بهینه در تمرینات و مسابقات می باشد. با این حال بازیکنان برای افزایش عملکرد خود در تمرین و مسابقه تمایل به مصرف مکمل های ورزشی و غذایی دارند. شیوع مصرف مکمل های غذایی در بین ورزشکاران نخبه بیشتر از ورزشکاران آماتور و همچنین افراد عادی می باشد.روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است که با استفاده از پایگاه های Google scholar,Web of Science,PubMed,SportDiscus و واژگان کلیدی بازیکنان فوتبال، کمک های ارگوژنیک، مکمل های ورزشی، کراتین، کافئین، بتا هیدروکسی بتا متیل بوتیرات، بتا آلانین و آمینو اسیدهای شاخه دار و عملکرد ورزشی جستجو شد. نویسنده دوم یر اساس معیار های از پیش تعیین شده، از بین 127 مقاله یافت شده بدون در نظر گرفتن سال چاپ، تعداد 23 مقاله را برای نوشتن این مقاله برگزید.یافته ها: تاثیر مصرف هر یک از مکمل های بالا به تنهایی یا به صورت همزمان با یکدیگر می تواند متفاوت باشد. تاثیر کافئین و کراتین در افزایش برخی جنبه های عملکردی به خوبی پذیرفته شده است. مصرف بتا آلانین برای افزایش عملکرد در ورزش های تیمی نیاز به مطالعات بیشتری دارد. همچنین مطالعات فعلی شواهد کافی برای حمایت از تاثیر آمینو اسید های شاخه دار و بتا هیدروکسی بتا متیل بوتیرات در ورزشکاران نخبه ندارد.نتیجه گیری: مصرف مکمل کراتین و کافئین بر اساس پروتکل های مطرح شده می تواند در افزایش عملکرد بازیکنان فوتبال موثر باشد. هنوز مصرف بتاآلانین برای تمامی مصرف تمامی بازیکنان یک تیم تایید نشده است. ورزشکاران می بایست مراقب تاثیرات معکوس ناشی از مصرف بیش از حد مکمل ها بر عملکرد و سلامتی خود باشند.

کلیدواژه ها

مکمل، فوتبال، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.