بررسی محصولات زنبور عسل در درمان بیماری ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی فرآورده های زنبور عسل از منظر زیست شناسی،سلامت و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: BEEPC01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 810
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر منصوری

مربی دانشکده علوم پزشکی گراش، گراش، ایران،

زینب مشک بو

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی گراش، گراش، ایران،

فاطمه نیکویی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی گراش، گراش، ایران،

محمدجواد زارعی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی گراش، گراش، ایران،

چکیده

بیان مسئله: زنبوردرمانی ( Apitherapy ) شاخه ای از طب جایگزین است که با استفاده از محصولات زنبور عسل برای پیشگیری و درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد زنبوردرمانی را می توان در تمدن های مختلف از گذشته دور و در متون علمی امروزی یافت. هدف: هدف از این مطالعه بررسی موارد استفاده زنبوردرمانی در درمان بیماری های مختلف و تاثیر آن بر بدن انسان می باشد. مواد و روش: در این مطالعه خلاصه مقاله های مربوط به کاربرد زنبوردرمانی موجود در پایگاه های PubMed ، Ovid ، Elsevier ، ProQuest مورد جستجو و مطالعه قرار گرفتند. یافته ها: با مرور بر مقالات مشخص گردید که محصولات زنبور عسل شامل عسل، زهر، گرده، نان، موم و بره موم بطور وسیعی جهت انواع مختلف بیماری های سیستم های گوارشی، کبدی، پوستی، خونی، هورمونی - متابولیسمی، کلیوی -ادراری، ایمنی، عصبی، قلبی- عروقی، عضلانی- اسکلتی، روانی، زخمها و سوختگی، عفونت ها و التهاب، دهان و دندان و حساسیت ها کاربرد داشتند و به عنوان مکمل غذایی ارزشمند نیز مورد استفاده قرار می گیرند. نتیجه: این بررسی به وضوح اثرات سودمند محصولات زنبور عسل بر بدن انسان بخصوص درمان بیماریها را نشان می دهد. هر چند در این زمینه مطالعات مختلفی صورت گرفته اما بدیهی است انجام تحقیقات بیشتر در جهت مستند کردن علمی موارد مصرف و منع مصرف و عوارض ناشی از مصرف محصولات زنبور عسل لازم می باشد.

کلیدواژه ها

زنبور، عسل، زنبوردرمانی، بیماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.