عملکرد الگوریتم فراابتکاری ALO در بهینه سازی طراحی پروانه های دریایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مهندسی شناورهای تندرو، دوره: 16، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_MSTSA-16-50_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا صالحی

هرمزگان-بندرعباس-شهرک ولیعصر(هدیش) چهارطبقه های جدید ساختمان۸۱ واحد ۱۲

حسن قاسمی

خ حافظ

هادی صالحی

مازندران-نوشهر- خیابان غزالی -خیابان ایت- پلاک ۷۴

چکیده

با توجه به اینکه روند طراحی پروانه یک سلسله مراحل آزمون و خطای همراه با تکرار است و بستگی به شرایط استفاده و محدوده های مجاز هر یک از فاکتورهای موثر در طراحی دارد، بهینه سازی این روند در راستای افزایش راندمان کل بسیار حائز اهمیت می گردد. جهت کاهش در زمان بهینه سازی الگوریتم های زیادی در بهینه سازی معرفی شده اند که معروف ترین آنها الگوریتم ژنتیک است. البته، مدت زمان زیادی از معرفی آن به دنیا می گذرد که در طول این زمان مرتبا این الگوریتم ها به روزتر و قدرتمندتر گردیدند. در این مقاله، بعد از بیان تئوری های موجود و الگوریتم های معرفی شده به بیان چگونگی عملکرد نمونه ای از الگوریتم های بهینه سازی، در بهینه سازی طراحی پروانه پرداخته شده است. یکی از الگوریتم های قدرتمند بهینه سازی، الگوریتم فراابتکاری ALO می باشد. این مطالعه، بعد از معرفی الگوریتم فراابتکاری ALO و چگونگی کارکرد آن، میزان توانایی آن را در غالب یک مثال ساده بیان نموده است. این الگوریتم با استفاده از ویژگی خاص خود و همگرایی سریع قابلیت دستیابی به نتیجه مطمئن تر را داراست. نکته ی مهمی که در استفاده از این الگوریتم باید مدنظر باشد این است که هر چه ورودی های آن دقیق تر و صحیح تر باشد، نتایج نیز بهتر خواهد بود. لذا، می توان نتیجه گرفت که با داشتن داده های تقریبا بهینه می توان به بهینه ترین شرایط دست یافت. آنچه به دست آمد ضمن تایید توانمندی این الگوریتم در بهینه سازی مبین سایر قابلیت های این الگوریتم در زمینه ی بهینه سازی پروانه های دریایی با توجه به نمودارهای ارائه شده مربوط به سرعت همگرایی آن است.

کلیدواژه ها

بهینه سازی, الگوریتم فراابتکاری, طراحی پروانه, راندمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.