معماری سازمانی مبتنی بر اینترنت اشیا به منظور نظارت علائم حیاتی بیمار از راه دور

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پیشرفتهای معماری سازمانی
  • کد COI اختصاصی: NCAEA02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری ستوده سارانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شیراز، شیراز

رضا جاویدان

دانشیار، گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شیراز، شیراز

چکیده

ظهور فناوری های جدید مانند اینترنت اشیا و بکارگیری آن در حوزه های کشاورزی، آموزش، صنعت، حمل و نقل، پزشکی و ...، باعث ارائه خدمات کارآمدتر و سریع تر می شود و سازمانها برای بهره مندی از آن، نیاز به تغییر در ساختار خود دارند. با توجه به گستردگی بخش ها، وجود ذینفعان مختلف، نیاز به منابع مالی و ... این تغییرات به سادگی امکان پذیر نیست، بنابراین سازمان ها، برای حرکت از وضعیت فعلی خود به وضعیت مورد نظر باید از یک معماری سازمانی مناسب و قابل اعتماد برای آن کاربرد، استفاده کنند، زیرا بدون وجود یک معماری سازمانی دقیق ممکن است که سازمان متحمل اتلاف هزینه و زمان شود. این مقاله ضمن معرفی معماری اینترنت اشیا، به مزیت های استفاده از آن برای نظارت علائم حیاتی بیمار در بیمارستان و تحولاتی که ایجاد خواهد شد، می پردازد و ضمن بیان این مزایا، در روش پیشنهادی بخش توسعه سازمانی بیمارستان مطابق معماری سازمانی ملی ایران، برای حالتی که از اینترنت اشیا استفاده شود، بررسی شده و برای هر بخش پیشنهادهایی داده شده است. در نهایت یک نمونه ی آزمایشگاهی برای نظارت پارامترهای حیاتی بیمار معرفی شده است. این نمونه آزمایشگاهی دادههای دریافتی از بیمار را در بستر اینترنت به یک فضای ابری ارسال کرده و پزشک را قادر به بررسی وضعیت بیمار توسط یک برنامه ی کاربردی می کند.

کلیدواژه ها

معماری سازمانی، اینترنت اشیا، علائم حیاتی بیمار، نظارت از راه دور، سلامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.