بررسی غلظت فلزات سنگین در رسوبات و بافت توتیای دریایی در جزایر خارک و خارکو

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار خلیج فارس (اکوسیستم های حساس)
  • کد COI اختصاصی: PGSD01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماء حسینی

کارشناس پژوهشکده خلیج فارس

سید جواد حسینی

هیات علمی پژوهشکده خلیج فارس

فاطمه نامجو

احسان توسل پور

چکیده

آبسنگ های مرجانی، یکی از متنوع ترین اکوسیستم ها روی کره زمین هستند که به عنوان مکان تکثیر و پرورش هزاران گونه دریازی می باشند. توتیاهای دریایی یکی از عوامل تاثیر گذار در سلامت اکوسیستم های مرجانی محسوب می شوند. دراین پژوهش، میزان غلظت فلزات سنگین در رسوبات و توتیای دریایی مورد سنجش قرار گرفت. در این مطالعه از 7 ایستگاه در جزایر خارک و خارکو نمونه برداری انجام شد. کلیه مراحل نمونه برداری و هضم رسوب طبق روش استاندارد انجام یافت. میزان غلظت فلزات سنگین کادمیوم، وانادیم، روی، آهن، نیکل، سرب و مس در رسوبات و بافت توتیای دریایی توسط دستگاه طیف سنجی جذب اتمی مورد سنجش قرار گرفت. الگوی تجمع فلزات در رسوبات به طور متوسط به شکل Fe> V> Pb> Zn> Cu> Ni> Cd و در بافت توتیا نیز Fe> Zn> Cu> V> Pb> Ni> cd می باشد. نتایج نشان داد که در ایستگاه های مورد بررسی تمامی فلزات سنگین بررسی شده دارای اختلاف معنی داری در رسوب و بافت بدن توتیا می باشند. P< 0.05 با توجه به جداول استاندارد جهانی آلودگی فلزات سنگین و نتایج حاصل از بررسی های مشابه انجام شده در منطقه استان بوشهر به ویژه خارک و خارکو میزان غلظت فلزات سنگین به جز وانادیوم کم تر از حد مجاز گزارش شد.

کلیدواژه ها

آبسنگ های مرجانی، فلزات سنگین، توتیای دریایی، خارک، خارکو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.