صدمات چوبکشی صنعتی بر روی زادآوری در جنگل (مطالعه موردی جنگل سری لالا)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AHCONF04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرضعلی ولی زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

مجید لطفعلیان

دانشیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

حسن اکبری

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران

علی اکبر رفیعی

کارشناس ارشد جنگلداری، شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران، ساری، ایران

چکیده

بهرهبرداری از جنگل به عنوان نیازی بیولوژیک عملی ضروری و در عین حال اقتصادی است. اما باید دانست که این کار صدماتی را به جنگل وارد میآورد که یکی از آنها خسارت به زادآوری است. با توجه به اینکه بهرهبرداری به صورت مکانیزه و استفاده از ماشین در برداشت و حمل و نقل چوب نیز از جنگلهای شمال انجام میشود و این روش باعث ایجاد صدماتی روی زادآوری میشود، لذا در این مطالعه به بررسی میزان خسارت وارده بر زادآوری در اثر چوبکشی با اسکیدر (صنعتی ) پرداخته شد. این تحقیق در پارسل 4 سری لالا جنگل تحت مدیریت شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با موجودی بیشتر از 150 مترمکعب به عنوان عرصه ای مناسب برای تحقیق مورد نظر انجام شد. شیوه جنگلشناسی اعمال شده تک گزینی با شبکه آماربرداری 100*50 متر و روش آماربرداری تصادفی منظم با قطعات نمونه دایرهای شکل 1 آری برای بررسی صدمات زادآوری در دو مرحله قبل از چوبکشی و بعد از چوبکشی در حالت چوبکشی صنعتی استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که در عملیات قطع و تبدیل درختان به 2/38 درصد از زادآوری و پس از عملیات چوبکشی در مجموع به 8/56 درصد از زادآوری آسیب وارد شد . در این تحقیق مشخص شد صدمات چوبکشی صنعتی بر گروه های رویشی نهال، شل و خال به ترتیب %10/67، %7/46 و %1/78 میباشد. همچنین صدمات وارد بر کل زادآوری در بخش چوبکشی صنعتی %7/93 تعیین شد که با استفاده از آزمونهای آماری مشخص گردید صدمات قبل و بعد از چوبکشی صنعتی اختلاف معنی داری با یکدیگر ندارند.

کلیدواژه ها

چوب کشی صنعتی، صدمات زادآوری، سری لالا، صنایع چوب و کاغذ مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.