چله نشینی در دیوان کبیر از نظرگاه مولانا
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی متنپژوهی ادبی با عنوان نگاهی تازه به ادبیات کودک و نوجوان
- کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI07_105
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5028
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحدکرج
چکیده
نفس انسان تمایل به جلوه گری و خودنمایی دارد از اینرو این نفس سرکش برای اهل عرفان مانعی بزرگ محسوب میشود؛ و آنها را از راه رسیدن به معشوق ازلی باز میدارد. این گروه (اهل عرفان) برای مقابله با نفس جلوهگر، دوری از مردم یا چله نشینی را توصیه میکردند تا مجال خودنمایی از نفس را بگیرند. چله نشینی برای سالک راه حق، بستری مناسب است جهت رهایی از آشفتگی ها و تعلقات دنیوی تا او را متوجه عالم غیب و وحدت کند. در این مقاله پس از بیان تعاریف گوناگون از جایگاه عدد چهل، آداب چله نشینی، چله نشینی در قرآن و احادیث و ارتباط آن با دیدار امام زمان و همچنین ارتباط چله نشینی و سرکوب وسوسه های شیطانی و همچنین اثرات بی شملر آن در زندگی اشاره کرده است و در ادامه بهآداب و شرایط5 چله نشینی و چگونگی تبیین آن در دیوان کبیر پرداخته شده استکلیدواژه ها
عرفان، چله نشینی، آداب چله نشینی، مولانا، دیوان کبیر(دیوان شمس)اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.