ارائه یک رابطه تجربی برای محاسبه ی پارامترهای تخلیه در یک استک پیل سوختی پلیمری انتهابسته

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_509
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مظاهر رحیمی اسبویی

استادیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

سیدمجید رهگشای

پژوهشگر، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مجید خورشیدیان

پژوهشگر، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

بحران انرژی یکی از مباحثی است که همواره مورد توجه جوامع امروز بشری میباشد. از طرفی استفاده از انرژیهای نو و سیستمهای تبدیل انرژی با بازده بالا و آلودگی کم همانند پیل های سوختی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مدیریت مصرف گازهای واکنشگر پیلهای سوختی غشاء پلیمری به سه حالت انتهاباز، برگشت مجدد و انتهابسته طبقه بندی میگردد. در حالت انتهاباز، گازهای واکنشگر هیدروژن و اکسیژن به مقدار زیاد وارد پیل سوختی میشوند که بخشی از گازهای واکنشگر مصرف شده و مابقی آن نیز آب تولیدی را از پی لسوختی خارج مینمایند. در حالت انتهابسته، هیدروژن و اکسیژن دقیقا به اندازه مصرف وارد پیل سوختی میگردند. گازهای واکنشگر در حالت انتهابسته میبایست به دلیل انباشته شدن گاز بی اثر و آب به صورت تناوبی تخلیه گردند. در این مقاله یک تک سل و استک 3 سل پیل سوختی با صفحات انتهایی شفاف و طراحی ویژه و منحصر بفرد برای مقایسه رفتارشان در حالت عملیاتی انتهابسته، طراحی، ساخت و مونتاژ شد. در این مقاله با بررسی پارامترهای تخلیه در شرایط عملیاتی مختلف، یک رابطه تجربی برای محاسبه زمان های بازبودن و بسته بودن شیر تخلیه در هر تک سل و یا استک دلخواه ارائه شده است. نتایج مقاله حاضر در کاربریهای صنعتی بسیار مفید و قابل اعمال بوده و اطلاعات بسیار ارزشمند و بدیعی در اختیار پژوهشگران و محققین عرصه پیل سوختی قرار میدهد.

کلیدواژه ها

استک پیل سوختی پلیمری شفاف، زمان تخلیه، انتهابسته، مدیریت آب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.