بررسی تجربی عملکرد حرارتی کلکتور خورشیدی سهموی جذب مستقیم با استفاده از نانوسیال اکسیدمس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_440
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 850
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید ولی زاده

دانشجوی دکترا، دانشگاه تربیت مدرس / مهندسی مکانیک

محمدمهدی هیهات

استادیار، دانشگاه تربیت مدرس / مهندسی مکانیک

مهدی معرفت

استاد، دانشگاه تربیت مدرس / مهندسی مکانیک

چکیده

سیستمهای متمرکز کننده خورشیدی، تکنولوژی موثر برای تولید انرژی گرمایی و برق به منظور کاهش مشکلات آلودگی و جایگزینی مناسب برای سوختهای فسیلی در سالهای آتی هستند. جاذبهای خورشیدی یکی از اصلیترین اجزای سیستمهای متمرکز کننده خورشیدی هستند. در این مطالعه، اثر استفاده از نانوسیال اکسید مس در غلظتهای مختلف و در دبیهای مختلف بر عملکرد حرارتی کلکتور خورشیدی سهموی جذب مستقیم به صورت تجربی مورد بررسی قرار گرفته است . درابتدا خواص تشعشعی نانوسیال اکسید مس در غلظتهای مختلف به کمک اسپکتروقوتومتری و به کمک روابط تئوری مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس عملکرد حرارتی کلکتور خورشیدی جذب مستقیم به کمک استاندارد ASHREA93-20103 مورد آزمایش قرار گرفته شده است. نتایج نشان میدهد با 3 افزایش غلظت، میزان جذب انرژی خورشیدی توسط نانوسیال افزایش مییابد لذا در دبی ثابت و با افزایش غلظت، دمای خروجی و اختلاف دمای ورودی و خروجی افزایش مییابد. در ادامه، در دبی 100lph مقدار بیشینه بازدهی حرارتی کلکتور برای سیال پایه و نانوسیال اکسید مس در غلظتهای %0.01، %0.05 و %0.1 به ترتیب %44.1، %50.1 و %55.3 میباشد.

کلیدواژه ها

کلکتور خورشیدی سهموی جذب مستقیم، نانوسیال اکسید مس، اسپکتروفوتومتری، عملکرد حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.