طراحی و بهینه سازی هندسی محفظه دمایی با بررسی رفتار ترموالکتریکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_435
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پارسا رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک – ساخت و تولید، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مهرداد کازرونی

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

امروزه توجه به کیفیت و نیاز به ردیابی آن در صنایع مختلف اهمیتی غیرقابل انکار دارد. کالیبراسیون تجهیزات و نگه داری آن ها از موارد مهم در نیل به این هدف است. برای افزایش دقت در حوزه کمیتهای مرتبط با دما و صنایعی که با آن سر و کار دارند نیاز به تجهیزاتی است که علاوه بر پوشش استانداردهای بین المللی، کارایی لازم در عملکرد مورد انتظار از آنها را ایجاد کند . محفظه دمایی از تجهیزاتی است که میتواند در کالیبراسیون سنجه های دمایی کمک شایانی نماید.به منظور کاهش هزینه های ساخت، ابعاد تجهیزات و امکان کنترل راحت تر دما، استفاده از ماژولهای ترموالکتریک و اثر پلتیر راهحل مناسبی برای دستیابی به محفظهای همدما تلقی میشود.در این پژوهش، آزمایش هایی بر رفتار الکتریکی و حرارتی ماژول های ترموالکتریک انجام شد تا نتایج حاصل ضمن نشان دادن اثر پلتیر در رفتار ماژولها بر اساس تغییرات ولتاژ، فرضهایی را نیز به صورت تجربی اثبات کند. دما ثابت بودن سطح ماژول و سطح کاربردی ایجادی توسط ماژول برای بهره وری به عنوان فرضهایی برای ساده کردن مساله و استفاده در مدلسازی بررسی میشود. همچنین علاوه بر معرفی شاخص های مهم در طراحی محفظه، روشی تحلیلی برای انتخاب ماژول مناسب ارائه میگردد.

کلیدواژه ها

ترموالکتریک، اثر پلتیر، محفظه دمایی، کالیبراسیون، انتقال حرارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.