شبیه سازی عددی مدل جریان سنج الکترومغناطیسی و بررسی اثرات تغییر پارامترهای هندسی سامانه بر عملکرد آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_388
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدکاظم مویدی

استادیار، آزمایشگاه پژوهشی توربولانس، دینامیک سیالات محاسباتی و احتراق، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه قم

محسن یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه قم

چکیده

دینامیک سیالات محاسباتی برای حل مسائل پیچیده مکانیک سیالات مطرح شد که فرآیند حل آنها به صورت تحلیلی قابل انجام نبود. این ابزار امروزه به صورت گسترده تر به عنوان الگویی برای طراحی، تجزیه و تحلیل و به منظور شناخت پدیده ها در میدان جریان استفاده میشود. در این پژوهش از شبیه سازی عددی برای بررسی رفتار یک سیستم مشابه با جریانسنج الکترومغناطیسی استفاده شده تا بتوان میزان دبی عبوری را داخل لوله اندازه گیری کرد. همچنین تاثیر هندسه سامانه، قبل از جریان سنج الکترومغناطیسی مورد بررسی قرار گرفته است. در واقع فیزیک مسئله به این گونه است که جریان با تیغه شیر برخورد کرده و باعث ایجاد اغتشاش در طول مسیر میشود. نتایج حاصل شده در بخش اندازهگیری به روش الکترومغناطیسی نشان از آن دارد که ایجاد القای مغناطیسی بر جریان ورودی و خروجی تاثیر گذار بوده و هر چه به شدت آن افزوده میشود بر سرعت و فشار ورودی تاثیر مستقیم دارد. در بخش بعدی اثرات تغییرات هندسی سامانه مورد بررسی قرار گرفته و به این نتیجه رسیده شد که هندسه موجود بر سرعت و فشار تاثیر گذاشته و سبب ایجاد جریان آشفته در طول لوله به وجود میشود. برای آنکه اندازه گیری جریان بدون خطا صورت گیرد نیاز به طی فاصله ای در حدود 1000 میلی متر از شیر بوده تا به حالت جریان آرام تبدیل شود. این مکان بهترین نقطه برای اندازه گیری دقیق جریان و با خطای کمتر خواهد بود.

کلیدواژه ها

جریان سنج الکترومغناطیس، ساختار شبکه، جریان آشفته، دینامیک سیالات محاسباتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.