بررسی اثر استفاده از مجموعه فرمان برقی در خودرو و نقش آن در کاهش مصرف سوخت در مقایسه با جعبه فرمان های هیدرولیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_322
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید اشکانی

ایران، تهران، دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

نیما صمدی

ایران، تهران، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مجموعه جعبه فرمان یکی از مجموعه قطعات خودرو است که وظیفه هدایت خودرو را بر عهده دارد. مجموعه جعبه فرمان جزء قطعات ایمنی است که در طی سالهای گذشته انواع مختلفی از آن تولید و بر روی خودروهای مختلف مورد بهره برداری قرار گرفته است. آخرین نسل جعبه فرمان، جعبه فرمانهای برقی میباشد که نسبت به نسل قبلی (جعبه فرمانهای هیدرولیک) مزایایی دارد. یکی از اصلیترین مزایای جعبه فرمانهای برقی نسبت به نسلهای قبلی، حذف مجموعه پمپ هیدرولیک و عدم استفاده از توان خروجی موتور میباشد که در نتیجه آن مصرف سوخت کاهش پیدا میکند. لازم به ذکر است عواملی دیگری نظیر وزن اجزاء و سایر عوامل نیز در کاهش مصرف سوخت موثر هستند. در پژوهش حاضر در دو بخش تئوری و عملی مطالعات لازم انجام شد. در بخش تئوری با استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز CarSim و ADVISOR شبیه سازی شرایط خودرو با فرمانهای هیدرولیک و برقی اجرا گردید. همچنین به منظور اطمینان از داده های حاصل از بخش شبیه سازی، فقط در زمینه فرمان هیدرولیکی به صورت واقعی و با شرایط کنترل شده مصرف سوخت خودرو مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان داد مصرف سوخت در زمان استفاده از فرمان هیدرولیک در 100 کیلومتر معادل با 7/15 لیتر است که این مقدار در واقعیت 7/70 لیتر گزارش شد. همچنین نتایج حاصل از شبیه ساز برای فرمان برقی نشان داد مصرف سوخت خودرو در 100 کیلومتر برابر با 6/70 لیتر است . در نهایت با توجه به محاسبات و نتایج حاصل، مصرف سوخت در اثر استفاده از فرمانهای برقی 6/2 درصد کاهش خواهد داشت.

کلیدواژه ها

فرمان برقی، فرمان هیدرولیک، CarSim، ADVISOR، مصرف سوخت، شبیه ساز خودرو.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.