جابه جایی مذاب منیزیم با استفاده از کوپل همزمان میدان مغناطیسی و جریان الکتریسیته

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME27_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید رضایی اسفدن

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی،

سیدپیمان هاشمی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی،

محمدحسین صادقی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی،

چکیده

استفاده از ملاقه فلز ریزی بدلیل معایب این نوع جابه جایی مذاب که شامل عدم پمپاژ یکنواخت، تماس زیاد مذاب با هوا و خطرات انسانی میباشد مشکلاتی را برای صنعتگران ایجاد می کند. پمپ الکترومغناطیسی به سبب تلاطم بسیار کم مذاب و همچنین عدم وجود قطعات متحرک که در پمپ های مکانیکی وجود دارد در صنعت مورد توجه قرار گرفته است. این گونه پمپ ها نسبت به پمپ های مکانیکی دارای عمر بیشتر و هزینه نگهداری کمتری هستند. این پمپ که از قانون لورنتس پیروی می کند با اعمال همزمان میدان مغناطیسی و جریان الکتریکی متعامد بر سیال هادی الکتریسیته سبب اعمال فشار در مذاب مطابق با قانون دست راست می شود. پارامترهای موثر در طراحی پمپ مغناطیسی شامل ابعاد ورودی کانال (طول و عرض)، اندازه میدان مغناطیسی و جریان الکتریکی اعمالی به سیال هادی می باشد. وجود همزمان سه فیزیک در پمپ مغناطیسی سبب مشکل بودن مطالعه و شبیه سازی آن شده است. در این پژوهش شبیه سازی پمپ مغناطیسی به صورت سه بعدی و حل همزمان سه فیزیک مورد بررسی قرار گرفت. با اعمال میدان مغناطیسی 0 . 3 تسلا در کانالی به ابعاد ورودی 10 در 100 میلیمتر و جریان الکتریکی 200 آمپر به سیال منیزیم پمپاژ و جابه جایی مذاب انجام شد. سرعت سیال در اثر اعمال نیروی لورنتس 0 . 3 متر بر ثانیه و فشار ایجاد شده در پمپ 1000 پاسکال بدست آمده است

کلیدواژه ها

پمپ الکترومغناطیس، نیروی لورنتس، مذاب منیزیم،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.