رفع یک شبهه پیرامون مکان یابی شهر تاریخی عسکر مکرم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی دوسالانه باستان شناسی و تاریخ هنر ایران
  • کد COI اختصاصی: AAHI01_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی عطایی

استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه مازندران

راحله کولابادی

دانش آموخته دکتری باستان شناسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

شهر عسکر مکرم به عنوان مرکز کوره ای با همین نام از مهمترین شهرهای خوزستان در سده های اولیه و میانی اسلامی به شمار می آمده است. کثرت اشارات و توصیفات مورخین و جغرافیانگاران دوران اسلامی درباره این شهر و محل قراگیری آن موجب شده تا امروزه کمتر تردیدی پیرامون مکان یابی این شهر وجود داشته باشد و بقایا و آثار وسیع واقع در نزدیکی روستاهای بند قیر و جلیعه در میانه راه شوشتر به اهواز به عنوان محل این شهر شناخته می شود. با این حال و علی رغم اشاره برخی منابع سده های میانی اسلامی به مکان عسکر مکرم در نزدیکی بند قیر، تعدادی از منابع پس از صفوی، مکان این شهر را در فاصلهی اندکی از جنوب شوشتر دانسته اند. در این نوشتار با واشکافی منابع تاریخی و جغرافیایی و تطبیق آنها با برخی شواهد باستان شناختی، نادرستی مکانیابی این منابع نشان داده شده است

کلیدواژه ها

عسکر مکرم، خوزستان، دوره اسلامی، مکانیابی، منابع جغرافیایی، منابع دوره قاجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.