تحلیل جنسیتی کیفیت زندگی روستایی در روستاهای بخش شاندیز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار (با رویکرد فرصت ها و چالش های سرمایه گذاری در منطقه ترشیز)
  • کد COI اختصاصی: TORSHIZ01_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه بوزرجمهری

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه فردوسی مشهد

حمیده محمودی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی فضایی کارآفرینی در مناطق روستایی،دانشگاه فردوسی مشهد

فهیمه جعفری

دانشجوی دکتری برنامه ریزی فضایی کارآفرینی در مناطق روستایی،دانشگاه فردوسی مشهد

تکتم سربرقی مقدم

دانشجوی دکتری برنامه ریزی فضایی کارآفرینی در مناطق روستایی،دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بهبود کیفیت زندگی در یک مکان و یا برای اشخاص و گروه های خاص همواره کانون اصلی توجه برنامه ریزان بوده است. لذا این تحقیق با هدف شناسایی شاخص های تاثیر گذار در کیفیت زندگی در روستاهای بخش شاندیز و تفاوت بین زنان و مردان می باشد. روش انجام تحقیق، توصیفی-تحلیلی و هدف از نوع کاربردی و توسعه ای می باشد. جامعه ی آماری، تعداد 8 روستا از بخش شاندیز در نظر گرفته شد. تعداد خانوار روستاهای نمونه 4782 می باشد و با توجه به فرمول کوکران حجم نمونه معادل 238 خانوار است. در این تحقیق متغیر کیفیت زندگی با 10 شاخص و 3 بعد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی مورد بررسی و اطلاعات استخراج شده از پرسشنامه های مورد نظر، با استفاده از روش های تجزیه و تحلیل آماری در محیط نرم افزارSpss مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است و در اثبات و رد فرضیات از آزمون t دو نمونه ای مستقل و تحلیل خوشه ای استفاده شده است. نتایج آزمون t دو نمونه ای مستقل نشان داد که متغیر کیفیت زندگی با سطح معنی داری کمتر از 0.05 و مثبت بودن آماره تی تفاوتی معنی دار بین زنان و مردان را اثبات می کند. در نتیجه جنسیت فرد بر میزان کیفیت زندگی تاثیر داشته و میزان ارزیابی کیفیت زندگی در بین مردان بیش از زنان بوده است. براساس تحلیل خوشه ای،روستای سرآسیاب مطلوبترین روستا و روستای دهنو نامطلوبترین روستا از لحاظ شاخص های کیفیت زندگی هستند.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، شاخص های عینی، شاخص های ذهنی، روستاییان، بخش شاندیز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.