تاثیر دوزبانگی در اختلال زبان گفتاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین همایش دوزبانگی و آموزش در منطقه بزینه رود
  • کد COI اختصاصی: BILINGUAISM01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2036
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین جمشیدی

آموزگار مقطع ابتدایی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی تربیتی

فاطمه میرزائی

آموزگار مقطع ابتدایی کارشناسی علوم تربیتی

چکیده

با توجه به اینکه درنظام آموزشی کشورما کودکان دوزبانه در بدو ورود به مدرسه باید مسائل خودرا به زبان فارسی حل کنند به دلیل ناتوانی در درک وارائه مطالب به زبان فارسی همواره در معرض اختلال های گفتاری و خطر افت تحصیلی قراردارند. درهمین راستا مقاله حاضر به تحلیل وبررسی تاثیر پدیده دوزبانگی در اختلال های زبان گفتاری پرداخته وآن را ازدو جهت چالش یا فرصت، بررسی نموده است. شناخت پدیده ی دوزبانگی واثرات مثبت ومنفی آن بررشد زبان واختلال آن در دانش آموزان می تواند کمک موثری در رفع تنگناهای احتمالی ناشی از این پدیده باشد. مطالعات صورت گرفته که براساس جمع آوری داده ها براساس اسناد کتابخانه ای ومقالات می باشد، در این زمینه نشان داده است که گاهی اوقات دوزبانگی باعث تسهیل یادگیری و درمواردی باعث ایجاد مشکلات گفتاری و درنتیجه کاهش عملکرد تحصیلی می شود. این تاثیر در دوران اولیه تحصیل بیشتر مورد توجه است چرا که اغلب دانش آموزان دوزبانه به دلیل تفاوت زبان دوم با زبان اصلی که بدان تکلم می کرده اند دچار دوگانکی زبان شده وممکن است در فرایند رشد زبان و نحوه ی گفتارشان اختلال ایجاد شود

کلیدواژه ها

دوزبانگی، اختلال های گفتاری، چالش، فرصت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.