احیاء بافت های درحال فرسایش بناهای تاریخی سیستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران (با رویکرد فرهنگ مشارکتی)
  • کد COI اختصاصی: SHCONF05_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمسیح هاشمی نیا

دانشجوی دکترای تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت

حلیمه میرکازهی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

در کشور ما به دلیل وجود فرهنگ و اقلیم های متفاوت بناها و بافت های با معماری، مختص خود، چه قبل از اسلام و چه، بعد از آن شکل گرفته است، باگذشت زمان و گسترش مدرنیته بافت های محل سکونت مردم جای خود را به شهرها و زندگی شهری داد و آنچه باقی ماند بافت های سنتی نام نهاده شد، از این رو بافت هایی که در مراکز شهرهای مهم واقع شد شانس نگهداشت و توجه میراث رابه خود بیشتر اختصاص داد، بگونه ای که بافت های روستایی در مناطق دور افتاده توجه شایانی نشده است و در حال نابودی هستند که باید میراث فرهنگی در پی رویکردهایی درجهت حفظ آن باتوجه به مدیریت درست و کارشناسانه باشد، از این رو در پژوهش فوق ما به نمونه ای از بافت های سنتی روستاهای موجود در سیستان می پردازیم که افزایش روزافزون مصالح و معماری مدرنیته و شرایط جغرافیایی منطقه باعث مترو که گردیدن و تخریب و فرسودگی بافت های سنتی گشته است. بنابراین رویکردهای مناسب میراث فرهنگی بانگرش نوین می تواند بر روند حفاظت از بافت ها کمک کند در این مجال ما به بررسی این رویکردها و چالش های پیش روی میراث پرداخته ایم که نتایج حاصل پیشنهادات مدیریتی و برنامه ریزی شده است، تا بتوان با ایجاد روش های نوین در بهسازی و نوسازی، میراث باقی مانده از بافت ها، آنها را حفظ و نگهداری کرد. روش تحقیق: تاریخی، تحلیلی براساس مطالعات میدانی و کتابخانه ای بوده است.

کلیدواژه ها

میراث فرهنگی، بافت تاریخی،سیستان،احیاء، بهسازی ،نوسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.