راهبردهای باز اندیشیده نظریه فشار در پیشگیری از بزهکاری سایبری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM02_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه احدی

استادیار گروه حقوق جزا و جرم شناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

مهرداد تیموری

دانشجوی دکتری تخصصی حقوق جزا و جرم شناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

بر مبنای نظریه فشار دستیابی به اهداف و آرزوها برای همگان به طور یکسان فراهم نیست و از این نظر طبقه پایین فشار بیشتری را متحمل میشود و لذا بیشتر احتمال دارد که دست به جرم و جنایت بزند یا درگیر سایر انواع انحراف و ناهمنوایی بشود. دنیایی که فرد در آن قرار دارد، محیط نامیده می شود. و شاید تا دو دهه ی اخیر صرفا به محیط طبیعی (جغرافیایی و محیط اجتماعی محدود می گردید. محیط اجتماعی در دو بعد عمومی شرایط عمومی جامعه و خصوصی (محیط شخصی). شامل اطرافیان بدون واسطه و نزدیک با فرد یا مرکز رشد او، قابل بحث بود، اما امروزه محیط دیگری تحت عنوان محیط سایبر یا فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است و می توان فضای سایبر را همانند محیط فیزیکی فرض کرد که در آن افراد جامعه تحت تاثیر عوامل مختلف به بزهکاری سوق پیدا می کنند و این امر می تواند ناشی از فشاری باشد که در جامعه وجود دارد و همین امر در فضای سایبر نیز صدق می کند. هم چنین جامعه شناسی نو برای پی ریزی و شناخت و مدیریت فضای مجازی نیز ضروری می باشد، بر پایه یافته های این تحقیق در فضای مجازی هم نظریه فشار برای کاربران فضای مجازی مصداق دارد.

کلیدواژه ها

نظریه فشار،پیشگیری،جرایم سایبری،فضای مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.