ارزیابی عملکرد مدارس با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها(DEA) کاربردی در مدارس متوسطه شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی راهکارها و چالش های مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IEMCON01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1962
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن پرویزی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع- صنایع – دانشگاه کردستان

عیسی نخعی کمال آبادی

استاد دانشگاه کردستان– عضو هیئت علمی گروه مهندسی صنایع

چکیده

امروزه ارزیابی و بهبود عملکرد مدارس کمک شایانی در ارتقاء سطح علمی و تحصیلی دانش آموزان خواهد داشت. در روش ارزیابی و امتیاز دهی به مدارس از خروجی های آن ها مانند معدل کل یا تعداد قبولی دانش آموزان استفاده می شود. در این تحقیق از تعداد دانش آموزان، میزان تحصیلات معلمان و همچنین سابقه تدریس آنان که کمک شایانی در پیشبرد و انتقال هرچه بهتره مباحث آموزشی در بین دانش آموزان دارد، بعنوان متغیرهای ورودی و معدل دانش آموزان را به عنوان متغیر خروجی استفاده کرده ام، داده های مربوطه از اداره آموزش و پرورش ناحیه آموزشی مربوطه و همچنین خود مدارس مورد مطالعه گردآوری و روش تحلیل پوششی داده ها با بهره گیری از سه شاخص درونداد و دو شاخص برونداد برای سه وضعیت متفاوت برای آنها بکار گرفته شده است سپس علاوه بر ارزیابی کارایی هر یک از مدارس، مجموعه های کارا، نهاده ها و ستانده های مطلوب واحدهای ناکارا نیز مشخص شده است همچنین با در نظر گرفتن وضعیت های ذکر شده فهم میزان و درجه تاثیر متغیرهای معلمان، مدرسه و دانش آموزان بر کارایی مدارس مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت ونتایج بدست آمده نشان میدهد: 1) میزان کارآمدی میان مدارس تحت مطالعه حدود 27درصد است و این مساله حاکی از آن است که این مدارس برای دستیابی به حداکثر ستانده های آموزشی، از منابع و امکانات دردسترس استفاده بهینه نکرده اند. 2) میزان و تعداد واحدهای ناکارا به نوع مدل و متغیرهای لحاظ شده حساس هستند؛ بهره گیری از مدل بازدهی به مقیاس متغیر (BCC ) سبب کاهش واحدهای ناکارآ وکاهش تعداد متغیرهای کنترلی موثر، سبب تغییر شمار واحدهای کارا خواهد شد.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، ارزیابی مدارس، پیشرفت تحصیلی، امکانات آموزشی، تحلیل پوششی داده ها(DEA )

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.