نقش و تاثیر گذاری دستگاه های اجرایی کشور بر شیوه های آموزشی و نظارتی تربیت اسلامی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی
  • کد COI اختصاصی: RTAR01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان پوراسماعیل

استادیار موسسه آموزش عالی آرمان رضوی مشهد

محمد تواناکرمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته نهج البلاغه دانشگاه بین المللی امام رضا(علیه السلام)

چکیده

دستگاه های اجرایی کشور به عنوان یک بخش مهم از نظام تربیتی در جامعه مطرح میشود. انجام فرهنگ سازی های لازم و ضروری برای نهادینه کردن یک اخلاق حسنه فقط از عهده ی این سازمانها و نهادهای موثر بر می آید و رفع نیازهای جامعه اسلامی را تامین خواهد کرد. علاوه بر تعلیم اخلاق حسنه و نیکو توسط این دستگاه ها، میتوان گفت این تعالیم در کاهش برخی از ناهنجاریهای اجتماعی شامل: خشونت، نزاع، قتل و بیعدالتی و ... تاثیر پذیر است و عدم اطلاع کافی از اخلاق و تربیت اسلامی ناشی از تاثیر عدم فرهنگ سازی آن توسط این دستگاه ها میباشد. اگر شاخصهای درست و مسیر مناسبی از تربیت اسلامی به همراه نظارتی دقیق توسط این موسسات و دستگاه ها برای مردم تبیین، توسعه و آموزش داده شود، میتوان شرایط بهتری از آینده را انتظار داشت. در کشورهای اسلامی با وجود عناصر یک حاکمیت دینی،عموما0 سعی بر آن است که ارزشهای اسلامی و دینی با فعالیتهای همراه با توسعه و پیشرفت در جهت فرهنگ سازی بهتر و با نظارت همین سازمانهای اجرایی، به سرانجام برسد.نتایج این پژوهش نشان میدهد که از میان عوامل و عناصر سازمانی و غیر سازمانی مرتبط و موثر در تربیت دینی در جامعهی اسلامی، عوامل سازمانی اهمیت ویژهای دارند و میبایست توجه ویژه ای به آنها شود تا شاهد بهبود رویکرد تربیت اسلامی توسط این دستگاه ها در جامعه باشیم.

کلیدواژه ها

تربیت اسلامی، فرهنگ سازی، نظام تربیتی، نظارت، الگو های اسلامی، دستگاه اجرایی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.