بررسی اثرات دمای بازیابی و نسبت ترکیب در نسبت بازیابی آلیاژهای حافظه شکلی پلی لاکتیک اسید

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس سالانه ملی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا ایران
  • کد COI اختصاصی: NCMEIS06_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک زارع دمیرچی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی،

علی بیگ زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران،

آرمین سیه سرانی

دانشجوی دکتری، دانشگاه تهران،

چکیده

بنابر نیاز جوامع بشری به ابزارهای مختلف در طی قرون متمادی پیشرفتهای زیادی در جهت هوشمند کردن ابزارها و دستگاهها انجام شده است و اینک در دهه های اخیر تلاش روز افزونی برای هوشمند کردن مواد در حال شکل گیری می باشد. پلیمرهای حافظه شکلی دسته ای از این مواد هوشمند هستند که دارای امتیازاتی مانند قیمت پایین و تجهیزات ساخت ارزان تر نسبت به آلیاژهای حافظه شکلی می باشند. همچنین تفاوت قابل توجه در وزن پلیمرها با مواد فلزی دیگر و قابلیت ایجاد کرنش های بالا با ایجاد تنش های پایین نقطه قوت این مواد بوده اند که کاربرد این دسته از مواد را در تولید تجهیزاتی از قبیل استنتهای پزشکی بشدت افزایش داده است. یکی از موادی که اخیرا مورد توجه محققین قرار گرفته است پلی لاکتیک اسید می باشد که از خانواده پلیمرهای زیست تخریب پذیر بوده و پتاذ سیل بالایی در کاربردهای پزشکی دارد. ولی پلی لاکتیک اسید به خودی خود ترد بوده و دارای خواص حافظه شکلی ضعیفی می باشد که برای بهبود این امر و چقرمه سازی پلی لاکتیک اسید پلی یورتان ترموپلاستیک به آن اضافه شده است. هدف این مقاله بررسی تاثیرات دمای بازیابی بر کرنش بازیابی در نمونه های فنری شکل ساخته شده از ترکیب حافظه شکلی تشکیل شده از پلی لاکتیک اسید و ترموپلاستیک پلی یورتان می باشد. بدین ترتیب ابتدا نمونه های فنری شکل به روش قالب گیری فشاری ساخته شده و سپس تست های بازیابی به منظور بررسی کرنش بازیابی در دماهای مختلف بازیابی انجام شده و این نتیجه به دست آمد که با افزایش دمای بازیابی مقدار بازیابی افزایش می یابد

کلیدواژه ها

پلیمر حافظه شکلی، پلی لاکتیک اسید، پلی یورتان ترموپلاستیک، کرنش بازیابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.