مطالعه ی گردشگری سلامت و شناسایی و معرفی توانایی ها و جاذبه های بالقوه و بالفعل اکوتوریستی شهرستان یاسوج بر حسب مدل SWOT

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش علمی و پژوهشی ملی با عنوان نقش صنعت گردشگری به ویژه گردشگری سلامت در اشتغال سالم و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SRTI01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنعلی ترنج

پژوهشگر علوم انسانی، دکترای جغرافیای برنامه ریزی روستایی، شهریاسوج

سعید ایروان جم

کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج،

چکیده

اکوتوریسم گزینه شاخص بخش گردشگری است که می تواند توان بالقوه طبیعی و ویژگی های فرهنگی را به سرمایه های بالفعل تبدیل کند و با رونق آن موجب اشتغال ، اعتلا فرهنگی، حفاظت محیط زیست و تقویت موقعیت منطقه در کشور و حتی در نظام بین المللی شود. بازار گردشگری سلامت به عنوان یکی از صنایع درآمدزا و رقابتی در دنیا مطرح می باشد. گردشگری سلامت، مولفه ای با دو جزء ترکیبی مهم و اساسی است . این پدیده دو وجهی وقتی در هم می آمیزد مفهوم ثالثی را به دست می دهد که نمی توان جز با تجربه داشتن و پیدایش دیدگاههای نو در این دو جزء، این مفهوم را مدیریت کرد. هدف این پزوهش معرفی جاذبه های اکوتوریستی شهر یاسوج ،بررسی مشکلات، سطح از نظر امکانات و زیرساختهای گردشگری، پتانسیلهای اکوتوریسم و ارائه پیشنهاداتی در رابطه با رفع موانع توسعه گردشگری پرداخته شده است . روش تحقیق در این پژوهش توصیفی است که ضمن مطالعات میدانی و بررسی اسناد و شناسایی ترسیم نقشه های مختلف پرداخته شده است . همچنین به این نتیجه رسیدیم که شهر یاسوج از توانهای اکوتوریسمی بالایی برخوردار می باشد که در صورت ایجاد زیرساختها مورد نیاز، برنامه ریزی، مدیریت و تبلیغات کافی و مشارکت دادن مردم، گردشگری شهرستان توسعه یافته و به توسعه منطقه ای خواهدانجامید. درآمد ناشی از گردشگری سلامت می تواند برای کشور ما که به حرکت در روند توسعه می اندیشد سودآور باشد . شناخت بازارهای هدف ، کارآفرینی و ارائه ایده های جدید در این راستا از نکات قابل توجه در رشد صنعت گردشگری سلامت در ایران می باشد . پژوهش حاضر سعی دارد ضمن معرفی و اهمیت صنعت گردشگری سلامت در ایران به شناسایی عوامل پیش برنده و بازدارنده موثر بر ارتقاء گردشگری سلامت کشور بپردازد .

کلیدواژه ها

گردشگری سلامت، اکوتوریسم، توسعه پایدار، گردشگری، تحلیل فضایی، یاسوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.