اسانس های گیاهی به عنوان داروهای درمانی و نگهدارنده های طبیعی مواد غذایی: مقاله مروری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش علمی و پژوهشی ملی با عنوان نقش صنعت گردشگری به ویژه گردشگری سلامت در اشتغال سالم و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SRTI01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 955
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آناهیتا حیاتی

دانشجو، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

چکیده

افزایش جمعیت و مسافرت های بین المللی به شیوع بیماری ها از کشوری به کشور دیگر کمک می کند. با توجه به اثرات جانبی منفی و افزایش مقاومت های میکروبی به دنبال استفاده از داروهای آنتی بیوتیکی، نیاز به استفاده از جایگزین ها در درمان، بیشتر احساس می شود. گیاهان و اسانس های آن ها اثرات درمانی و دارویی قابل توجهی نیز بر روی انسان ها دارند. لذا امروزه عصاره گیاهان هم در جهت طعم دار کردن و از بین بردن میکروارگانیسم ها و هم به عنوان یک نیاز در صنعت گردشگری در میان همه طبقات اجتماعی، جایگاه ویژه ای دارد. اسانس ها مخلوطی از ترکیبات روغنی فرار بوده که به عنوان یک متابولیت ثانویه در گیاهان دارویی ساخته می شوند که به دلیل ویژگی ضد میکروبی، ضد اکسیدانی و ... می توانند جایگزین مناسبی در زمینه های غذایی و دارویی باشند. بررسی حاضر خلاصه ای جامع در مورد تعریف اسانس، فعالیت بیولوژیکی و فارماکولوژیکی، بررسی ترکیبات شیمیایی و نیز مزایای بالقوه اسانس ها به منظور افزایش سطح سلامتی جامعه را ارائه می دهد. داده های مربوط به این پژوهش حاصل جستجو در پایگاه های اطلاعاتی مانند Google scholar،Elsevier وScience Direct از سال 2005 تا 2018 و با استفاده از کلید واژه های: اسانس، افزودنی های غذایی، گیاهان دارویی، خواص درمانی، ترکیبات شیمیایی اسانس می باشد. در این بررسی عمده ترین گیاهان شامل زیره سبز، زیره سیاه، رازیانه، شیرین بیان و ... و نیز ترکیبات شیمیایی مشترک شامل تیمول، آلفا پینن، بتا پینن، کارواکرول، لینالول، ژرماکرن و کومین آلدهید بود.

کلیدواژه ها

اسانس، افزودنی های غذایی، گیاهان دارویی، خواص درمانی، ترکیبات شیمیایی اسانس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.