سبک شناسی و تنوع زبانی در داستانهای صادق هدایت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخسیتن همایش ملی تحقیقات ادبی با رویکرد مطالعات تطبیقی
  • کد COI اختصاصی: PLRC01_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود دهقان

استادیار گروه زبان انگلیسی و زبان شناسی دانشگاه کردستان،سنندج، ایران

بهناز وهابیان

دانشجوی دکتری زبان شناسی و مدرس زبان انگلیسی ، دانشگاه گنجنامه، همدان

چکیده

سبک شناسی به مثابه شاخه ای از مطالعات ادبی که به زبانشناسی در ادبیات توجه خود را معطوف میکند به دنبال شناسایی و دسته بندی عناصر زبان شناختی در متن است. پژوهش حاضر با هدف بررسی سبکشناسی متون داستانی به تحلیل و واکاوی هفت داستان صادق هدایت (بوفکور، حاجی آقا، زنده به گور، سایه و روشن، سگ ولگرد، سه قطره خون و علویه خانم) بر اساس ویژگیهای آوایی، واژگانی و نحوی در زبانشناسی از دیدگاه رایت و هوپ (1996) پرداخته تا نشان دهد که هدایت چگونه در داستانهایش از تنوعات زبانی و تبیین های زبانشناختی بهره گرفته است. ماهیت انجام پژوهش حاضر که از نوع کیفی است، توصیفی-تحلیلی بوده و داده ها از هفت داستان صادق هدایت گردآوری شدهاند. یافته های پژوهش نشان داد که هدایت در داستانهایش عناصر زبانی را به گونه ای به کار گرفته است که گویی او عامدانه قصد دارد تا حس خاصی را به مخاطب منتقل کند و فضایی را بیافریند که آمیخته ای از ترس، تخیلات و لذت است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.