بررسی تاریخی حرف اضافه در زبان گیلکی از زبانهای ایرانی شمال غربی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخسیتن همایش ملی تحقیقات ادبی با رویکرد مطالعات تطبیقی
  • کد COI اختصاصی: PLRC01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا هدایت

استادیار رشته زبانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین-پیشوا

فریناز نصیری زیبا

دانشجوی دکتری رشته زبانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن

چکیده

هدف از مقاله حاضر بررسی روند تاریخی دستگاه حرف اضافه در زبان گیلکی از گروه زبانهای ایرانی شاخه شمال غربی است. این زبان شاخه ای از زبانی است به نام پهلوی اشکانی که به لحاظ تاریخی به زبان پارتی وابستگی دارد. در دوره زبانی ایرانی میانه غربی حروف اضافه بصورتهای پس اضافه و پیش اضافه و پیرااضافه (کاربرد توامان پیش اضافه و پساضافه ) به کار می رفته اند. داده های مورد نیاز برای بررسی حروف اضافه در پژوهش حاضر که تحقیقی توصیفی است به شیوه میدانی گردآوری شده است. ابزار پژوهش، پرسشنامه و مصاحبه با گویشوران شهرستان بندرانزلی میباشد که در شرق شهرستان رشت قرار دارد. بررسی دستگاه حرف اضافه در این زبان و مقایسه درزمانی آن نشان داد که زبان گیلکی از سه امکان نیای خود تمایل بالایی به کاربرد پساضافه به عنوان حرف اضافه غالب دارد. هرچند که نمونه هایی از پیش اضافه و پیرااضافه نیز در این زبان دیده میشود.

کلیدواژه ها

بررسی تاریخی، پس اضافه، پیش اضافه، حرف اضافه، زبان گیلکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.