آزمون شاخص های قطعه نمونه در تعیین الگوی مکانی گیاهان با استفاده از داده های شبیه سازی شده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی تغییر اقلیم و گاهشناسی درختی در اکوسیستم های خزری
  • کد COI اختصاصی: ISCCDCE05_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا کریمی

دکتری علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدباقر محمودی

دکتری علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

پژمان ایمانی

دکتری علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سیدمحمد حجتی

دانشیار گروه جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

لازمه ی مدیریت عرصه های طبیعی داشتن شناخت و اطلاعات کافی از این عرصه ها است. بررسی الگوی مکانی گیاهان به منظور دستیابی به این شناخت یکی از ضروریات است. هدف این تحقیق بررسی کارایی شاخص های مختلف قطعه نمونه و معرفی مناسب ترین شاخص در تعیین الگوی مکانی گیاهان است. بدین منظور الگوهای نقطه مکانی کپه ای، تصادفی و پراکنده با استفاده از نرم افزار R شبیه سازی شد. سپس در قالب یک شبکه آماربرداری 50×40 متر، قطعات نمونه دایره ای به مساحت 10 آر در اتوکد ترسیم شد و تعداد پایه ها در قطعات نمونه مورد شمارش قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده شاخص های گرین، موریسیتا و استاندارد شده ی موریسیتا به ترتیب در تعیین الگوی مکانی کپه ای، تصادفی و پراکنده از دقت بالاتری نسبت به سایر شاخص های تراکمی برخوردار هستند. بطور کلی نتایج این تحقیق و بکارگیری شاخص های مناسب تراکمی در جهت شناخت صحیح الگوی مکانی گیاهان می تواند کلید راهنمایی برای دخالت های مدیریتی به منظور حفظ، احیاء و گسترش عرصه های طبیعی در جهت توسعه پایدار برای نسل های آتی باشد.

کلیدواژه ها

الگوی مکانی کپه ای، شاخص گرین، شاخص موریسیتا، نرم افزار R، شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.