بررسی مولفه ها، مسائل و مشکلات فرهنگی، باتوجه به سند ملی راهنمای برنامه ی درسی دین و زندگی دوره متوسطه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی پیشگیری از آسیب ­های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: NCPSH01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث کرمی قلعه جوق

دانشجوی کارشناسی ارشد، برنامه ریزی درسی دانشگاه فردوسی مشهد

محمود سعیدی رضوانی

دانشیار علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد

صابر صیدی

دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

علی کشاورززاده

دانشجوی دکتری تخصصی برنامه ریزی آموزش عالی، دانشگاه کردستان، ایران

چکیده

فرهنگ و عناصر آن مانند جامعه و اجزای آن، امری ثابت و تغییرناپذیر نیست و به دلیل تغییر دائمی در گذرزمان بایستی در دوره های زمانی مختلف، نگاهی رصدگونه به آن داشت تا از این طریق در هر مرحله میزان موفقیت و عدم موفقیت در دستیابی به اهداف فرهنگی مشخص گردد. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی مولفه ها، مسائل و مشکلات فرهنگی، باتوجه به سند ملی راهنمای برنامه ی درسی دین و زندگی با بهره گیری از منابع جامع، است. این پژوهش، از بعد هدف ، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، تحلیل اسنادی می باشد. از جمله آسیب های اجتماعی و فرهنگی رایج در بین فراگیران میتوان به مواردی مانند: سرقت و زورگیری؛ ماهواره؛ طلاق؛ افزایش سن ازدواج؛ ضعف فرهنگ شهروندی؛ پرخاشگری، روابط نامشروع جنسی، ضعف در عفت کلام، مصرف مشروبات الکلی، کم توجهی به اعمال عبادی، مصرف مواد مخدر، اعتیاد، بیکاری، گرایش جوانان به رفتارها و روابط ناسالم ودیگر ناهنجاری های اجتماعی اشاره کرد. که مهمترین عامل و راهکار برای پیشگیری از این آسیب ها داشتن آموزش و پرورش صحیح است؛ به طوری که از برنامه ریزان و کارشناسان با صلاحیت در طراحی برنامه ها استفاده شود؛ و محیط اجتماعی مدارس باید به گونه ای سامان دهی شود که منجر به تولید ارزش های اجتماعی گردد؛ زیراکه آموزش و پرورش صحیح یک ملت را میتوان سعادتمند کند. موجب ایجاد وتولد یک جامعه با سطح اجتماعی و فرهنگی بالا در نسل بعد می گردد و آسیب های اجتماعی و فرهنگی کاهش یابد.

کلیدواژه ها

فرهنگ، رصد فرهنگی، آسیبهای فرهنگی، بازسازی اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.