شناسایی آسیب در قاب ها با استفاده از تبدیل موجک گسسته و انرژی سیگنال

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS07_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال اکبری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

مجید احمدی فرید

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

چکیده

امروزه نگهداری و بهره برداری از سازه های مهندسی موجود به امری اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. برای رسیدن به این مهم پایش سلامتی سازهها و شناسایی آسیبهای احتمالی ایجاد شده در مراحل اولیه شکلگیری در سال های اخیر ازجمله موضوعات و تحقیقات بروز می باشد. یکی از روش های جدید در این زمینه شناسایی آسیب در سازه ها با استفاده از پردازش سیگنال پاسخ سازه می باشد، عدم نیاز به اطلاعات سازه سالم و شناسایی آسیب با پردازش سیگنال پاسخ سازه آسیب دیده از مزیت های روش های مذکور می باشد. در این مقاله به بررسی شناسایی آسیب در یک قاب دوبعدی با استفاده از تبدیل موجک گسسته و انرژی سیگنال به عنوان روش های نوین در پردازش سیگنال پرداخته شده است. بدین صورت که سناریوهای مختلف آسیب در یک قاب دو بعدی ایجاد شده و شکل های مودی قاب از تحلیل دینامیکی مدل المان محدود قاب با استفاده از برنامه نویسی در محیط MATLAB استخراج می گردد. شکل های مودی به عنوان پاسخ سازه در نرم افزار MATLAB تحت تبدیل موجک گسسته و تحلیل به وسیله عملگر انرژی سیگنال تایگر (Teager energy operator) قرار گرفته و موقعیت آسیب ها به صورت اغتشاش و برآمدگی در نمودار تجزیه شده از دو روش قابل شناسایی خواهد بود. نتایج نشان می دهد که روش انرژی سیگنال عملکرد مطلوب تری نسبت به تبدیل موجک در شناسایی آسیب ها دارد.

کلیدواژه ها

پایش سلامت سازه، شناسایی آسیب، تحلیل مودال، تبدیل موجک، انرژی سیگنال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.