بررسی عملکرد مدل غیر خطی سه بعدی در برابر خرابی پیشرونده با مقایسه سناریوهای افقی و قائم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCNMS07_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی کیانی ده کیانی

کارشناسی ارشد سازه، گروه مهندسی عمران، واحدشوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

مهدی مهدوی عادلی

استادیار، گروه مهندسی عمران، واحدشوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

چکیده

خرابی پیشرونده به عنوان یک پدیده دینامیکی شناخته می شود که رفته–رفته در سازه بصورت عملکرد زنجیره ای جریان می یابد و سرانجام بخش عظیمی یا تمام سازه را گسیخته می نماید. مهم ترین مشخصه کلیدی آن نامتناسب بودن نتیجه نهایی خرابی با عامل تحریک کننده ی آغازین است. از جمله مهمترین عوامل ایجاد کننده این تحریک در ساختمان می تواند به مواردی چون: خطا های انسانی در مرحل طراحی یا اجرا، عوامل طبیعی مانند سیل، سونامی یا آتش سوزی، انفجار گاز یا موارد تروریستی نام برد. آیین نامه های که در خصوص این پدیده فاجعه بار راهکار های محافظتی ارائه داده اند که این راهکار ها به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می شوند. در این کار تحقیقاتی به منظور ارزیابی یک قاب خمشی 8 طبقه منظم فلزی با سیستم قاب خمشی ویژه نسبت به آنالیز متفاوت شامل: آنالیز غیرخطی با نرم افزار OpenSEES مورد بررسی قرار می گیرند. افزون بر این نتایج بدست آمده در دو نوع سناریو بصورت افقی (بررسی سناریوهای مجاور هم) و عمودی(بررسی سناریو ها در طبقات فوقانی) در سازه مورد بحث، مقایسه داده می شوند. به عنوان نتیجه بدست آمده اینکه فرض برداشتن ستون تنها و بررسی خرابی پیشرونده بدون بررسی سایر المان های مجاور و واقع شده در طبقات بالای با نتیجه ای که در واقعیت بدست می آید بسیار دور است. به عنوان مثال می توان به یک رویداد انفجار اشاره کرد که در اثر این واقعه بیش از یک المان تحت تاثیر خرابی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

خرابی پیشرونده، تنومندی، نامعینی، روش مسیر بار جایگزین، قاب خمشی ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.