اثرات نقدینگی بازار سهام، نوسانات تورم و فرا اعتمادی مدیران بر سرمایه گذاری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت و حقوق
- کد COI اختصاصی: KAUHEM02_496
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 519
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خمینی شهر، اصفهان، ایران
چکیده
سرمایه گذاری، از مباحث اقتصادی مالی و یکی از عوامل مهم در جهت حل مشکلات اقتصادی کشورها، بسط و توسعه ی سرمایه گذاری است. از طرف دیگر نقدینگی بازار سهام عامل کلیدی در ایجاد مساله ی سرمایه گذاری است. پس مشکلات نمایندگی می تواند موجب کاهش سرمایه گذاری شود. تغییرات و نااطمینانی تورم نیز می تواند منجر نوسانات در سرمایه گذاری شود.هدف این پژوهش بررسی اثرات نقدینگی بازار سهام، نوسانات تورم و فرا اعتمادی مدیران بر سرمایه گذاری در شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران در 118 شرکت نمونه آماری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی سالهای 1390 تا 1395 میباشد. روش اقتصادسنجی مورد استفاده در این پژوهش روش رگرسیونی داده های تابلویی میباشد.نتایج تحقیق نشان می دهد که تاثیر متغیر مستقل نقدینگی بازار سهام بر متغیر وابسته سرمایه گذاری در شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران مثبت و معنادار است و حاکی از این موضوع است که افزایش وجه نقد، هزینه نمایندگی شرکت را افزایش خواهد داد و مدیران بیشتر میتوانند از این جریانات نقد به نفع خود و نه به نفع سهامداران استفاده کرده و در نتیجه سرمایه گذاری شرکت افزایش خواهد یافت. همچنین نتایج تحقیق نشان می دهد که تاثیر نااطمینانی تورم بر سرمایه گذاری در شرکت های بورس اوراق بهادار تهران منفی و معنادار است. همچنین نتایج تحقیق حاکی از آن است که تاثیر متغیر مجازی فرا اعتمادی مدیران بر سرمایه گذاری در شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران منفی و معنادار است و حاکی از این موضوع است که افزایش فرا اعتمادی مدیران، ریسک پذیری مدیران را افزایش میدهد و در نتیجه سرمایه گذاری شرکت کاهش خواهد یافت.کلیدواژه ها
وجه نقد آزاد، نااطمینانی تورم، اعتماد بیش از حد مدیران، سرمایه گذاری بیش از حد.مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.