اثر استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی IFRS بر مدیریت سود واقعی در شرکت های فعال بورس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت و حقوق
  • کد COI اختصاصی: KAUHEM02_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیژن مرادی

گروه حسابداری، واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد،ایران

علیرضا غیاثوند

گروه حسابداری، واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد،ایران

فرید صفتی

گروه حسابداری، واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد،ایران

چکیده

استانداردهای حسابداری مقررات حاکم بر چگونگی انجام کار حسابداری هستند که نشان میدهند چه اطلاعاتی در گزارشهای مالی باید ارائه شوند برای دستیابی به آنچه به عنوان هدف برای حسابداری بنا نهاده شده است حرفه حسابداری استانداردهایی را ارائه نموده که حسابداران و سایر تهیه کنندگان گزارشهای مالی برای ارتقای کیفیت اطلاعات حسابداری و ایفای نقش اطلاع رسانی ملزم به رعایت آنها هستند از سوی دیگر استانداردهای حسابداری برای کارکرد بازارهای سرمایه ضروری هستند.کیفیت بالای استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی سبب میشود افشای اطلاعات انجام گیرد و شفاف سازی اطلاعاتی صورت گیرد به صورتی که اطلاعات به صورت یکسان بین افراد توزیع شود و مدیر نتواند سود را دستکاری کند تا به اهداف خود دست یابد.تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) بر مدیریت سود در بانک های ایران انجام شد.دراین راستا کلیه شرکتهای پذیرفته شده دربورس طی دوره زمانی 1395-1391، موردبررسی قرارگرفت که بعد از حذف سیستماتیک تعدادی ازشرکت ها،باتوجه به پیش فرض های قرارداده شده،تعداد114 شرکت به عنوان نمونه مورد مطالعه قرارگرفت. این تحقیق بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس روش تحلیلی و از نوع شبه تجربی می باشد. فرضیه های تحقیق از طریق برآورد مدل های رگرسیونی و توسط نرم افزار اقتصاد سنجی EViews مورد آزمون آماری قرار گرفتند. یافته های تحقیق نشان داد، بین استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی با جریانهای نقدی عملیاتی غیرعادی ، هزینهی تولید غیرعادی رابطه معنیداری وجود ندارد اما بین استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی با هزینهی اختیاری غیرعادی رابطه معنیداری وجود دارد

کلیدواژه ها

استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی ، مدیریت سود ، IFRS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.