صلاحیت محاکم شبه قضایی در رسیدگی به جرایم پزشکی و پیراپزشکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت و حقوق
  • کد COI اختصاصی: KAUHEM02_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا همتی زاده

کارشناسی ارشد رشته حقوق، جزا و جرمشناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.

سیدحسام الدین حسینی

عضو هیات علمی گروه فقه و حقوق، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی صلاحیت محاکم شبه قضایی در رسیدگی به جرایم پزشکی و پیراپزشکی بود. در این مقاله،انواع صلاحیتها که شامل ذاتی، نسبی، محلی، شخصی و اضافی توضیح داده شده است، طوریکه مراجع شبه قضایی شامل مراجع اداری - اختصاصی هستند که با صلاحیت ترافعی تشکیل میگردند و در مورد دعاوی از قبیل استخدامی، مالی، ارضی میان سازمانهای عمومی و دولتی کاربرد دارند. هدف از تشکیل مراجع شبه قضایی، رسیدگی سریع به دعاوی و اختلافاتی است که معمولا 0 زمان محدودی برای رسیدگی به آنها پیش بینی میشود که در صورت عدم پیگیری پرونده در این مدت معین شده اصولا دعوی رد خواهد شد. مفهوم کلی صلاحیت در مراجع قضایی و شبه قضایی در خصوص مفهوم صلاحیت با اینکه از سال 1373 به موجب قانون دادگاه عمومی یا دادگاه عام تشکیل گردید. هدف این بوده است که چنین دادگاهی بتواند به هر دعوایی رسیدگی نماید و اصحاب دعوا را از سرگردانی در پیدا کردن مرجع صالح نجات دهد باز هم پارهای مراجع شبه قضایی یا اداری به وجود آوردند که تا حدودی از صلاحیت عام دادگاه عمومی میکاهد.

کلیدواژه ها

جرایم پزشکی و پیراپزشکی، محاکم شبه قضایی، صلاحیت، محاکم دادگستری، کمیسیونهای نظام پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.