بررسی مقایسه تطبیقی وکالت در آیین دادرسی کار و آیین دادرسی مدنی ایران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت و حقوق
- کد COI اختصاصی: KAUHEM02_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1125
نویسندگان
دانشجوی دکترای حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده
امروزه ثبات و امنیت شغلی کارگران از مباحث مربوط به حقوق بنیادین مرتبط با کار محسوب میگردد؛ بر این اساس شناسایی دایره شمول موازین قانون کار، از اهمیت به سزایی در تنظیم روابط حقوقی اشخاص شاغل و تعیین صلاحیت مراجع قانونی برخوردار است. به طوری که در خصوص تعیین تکلیف و مراودات بین دو طیف از نیروهای مرتبط با فعالیتهای اقتصادی و صنعتی، قانون کار جمهوری اسلامی ایران تصویب و به عنوان قانون مرجع مورد استناد قرار گرفته است . بنابراین لازم است کارگران و کارفرمایان از حقوق قانونی خویش مطلع بوده و با مراجعه به وکیل حاذق بتوانند به طور قانونی از حقوق خود دفاع نمایند. چرا که در بیشتر اسناد جهانی و منطقهای حقوق بشر، دادرسی عادلانه ایجاب می کند که اصول و قواعد خاصی بر فرایند رسیدگی حقوقی و کیفری حاکم باشد. این دادرسی عادلانه جلوه های متعددی دارد که یکی از آنها حق برخورداری متهم از معاضدت وکیل مدافع در فرایند آثیین دادرسی مدنی است. لذا با توجه به اهمیت موضوع، این مقاله با هدف برسی مقایسه تطبیقی وکالت در آیین دادرسی کار و آیین دادرسی مدنی در قالب یک مطالعه مروری کتابخانه ای انجام گرفته است. در این پژوهش، داده ها و اطلاعات لازم با استفاده از مطالعه کتب مختلف، جستجو در سایتها و پایگاه های مختلف الکترونیکی مورد جمع آوری قرارگرفته است. در نهایت در این نوشتار به بررسی این پرسش خواهیم پرداخت که قانون آیین دادرسی مدنی و آیین دادرسی کار چه قوانینی است و نقش وکیل مدافع چیست و نحوه وکالت در قانون آیین دادرسی مدنی و آیین دادرسی کار چه تفاوتی با یکدیگر دارد.کلیدواژه ها
وکیل مدافع، نحوه وکالت، آیین دادرسی مدنی، آیین دادرسی کار، قوانین حقوقیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.