هندسه پنهان آلات در پنج گره اصلی ایرانی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری و ریاضیات
- کد COI اختصاصی: ARCHMATH01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 634
نویسندگان
استادیار دانشگاه کاشان
مربی دانشگاه فتنی و حرفه ای، دانشکده فنی و حرفه ای کاشان
چکیده
گره از نقوش هندسی مهم در هنرها و معماری سرزمین های اسلامی است. گره ها از اصول و توسعه هندسی مستحکمی پیروی می کنند که نمود بیرونی این هندسه ذدر قالب آلت های گره نمایان می شود ولی در پس این نمود بیرونی؛ هندسه ای پنهان وجود دارد را که انتظام و انسجام گره حاصل آن هندسه پنهان است. این نظم و هندسه پنهان عاملی است که توسعه، تغییر و تنوع گره ها را تحت ضوابط و قواعد دقیق ممکن می سازد و ضمن پیچیدگی و تنوع بی شمار باعث می گردد در تبدیل گره ها و خرد کردن آن و ایجاد گره های جدیدی، گره از اصول و قواعد هندسی خارج نگردد. در این مقاله سعی شده است بخشی از این هندسه پنهان در قالب هندسه آلات گره کشف و بازگشایی شود. این پژوهش در پی پاسخ برای سوال آیا آلات هر گره در مقیاسی غیر از آهت های آشکار در گره یافت می شود؛ به بررسی برخی گره های اصلی پرداخته و نشان می دهد که آلات گره در چندین مقیاس در گره وجود دارد. این کشف نشان خواهد داد که هر گره می تواند جزئی از آلت های خرد گره در مقیاس های بسیار بزرگ تر باشد. این یافته ها می تواند روش های جدیدی برای خرد کردن آلت های گره به دست دهد و زمینه ای برای کشف اصول هندسی کلانتر در هندسه گره ها خواهد بود. یافته های این تحقیق می تواند در هنرهای درودگری ایجاد شاهگرها در معماری و هنرهای وابسته، هنرهای دستی مانند خاتم سازی و ... تنوع و نوآوری های بیشتری ایجاد می کند.کلیدواژه ها
گره، آلت گره، گره ایرانی، هندسه پنهانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.