بهبود خواص سطحی نوار کبالت پایه با لایه نشانی الکتروشیمیایی نیکل و کبالت به منظور کاربرد در حسگرهای مغناطیسی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در علوم
  • کد COI اختصاصی: CMTS02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مختاری

دانشجوی علوم و فناوری نانو، پژوهشکده علوم و فناوری نانو، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

مهرداد مرادی

دانشیار گروه علوم و فناوری نانو، پژوهشکده علوم و فناوری نانو، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

محمد مهدی داستانی

دانشجوی علوم و فناوری نانو، پژوهشکده علوم و فناوری نانو، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

چکیده

در این مقاله اثر لایه نشانی بر روی امپدانس مغناطیسی در نوارهای آمورف آلیاژ Co68.15Fe4.35Si12.5B15مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش از لایه نشانی نیکل و کبالت بر روی نوار آمورف استفاده شده است که باث افزایش اثر امپدانس مغناطیسی می شود که این موضوع می تواند در ساخت و بهبود حسگر بر اساس اثر امپدانس مغناطیسی بسیار مفید باشد. با تغییر ضخامت لایه های نیکل و کبالت درصد امپدانس مغناطیسی تغییر می کند به طوری که برای نمونه ی نیکل با افزایش ضخامت تا 5 نانومتر امپدانس مغناطیسی افزایش می یابد و برای ضخام تهای بالاتر از 5 نانومتر درصد امپدانس کاهش می یابد. برای نمونه ی با لایه نشانی کبالت افزایش امپدانس مغناطیسی تا ضخامت 10 نانومتر، ادامه پیدا می کند و با افزایش بیش تر ضخامت لایه ی کبالت درصد امپدانس مغناطیسی کاهش می یابد. امپدانس مغناطیسی یک پدیده ی کلاسیکی است و از پذیرفتاری مغناطیسی به طور جدی تاثیر می پذیرد و با افزایش پذیرفتاری مغناطیسی مشاهده می شود که درصد امپدانس مغناطیسی افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

امپدانس مغناطیسی، لایه نشانی، الکترو نهشت، نوار مغناطیسی، طول جفت شدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.