اثر متغیرهای محتوای رطوبت، اندازه ذرات و نوع حلال بر میزان استخراج روغن از هسته خرمای واریته مضافتی و تولید بیودیزل از آن به کمک فراصوت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مکانیک ماشین های کشاورزی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MAM-7-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 641
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد زارع ثانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت.

سیدرضا حسن بیگی

استاد گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت.

علی شریف پاقلعه

مربی گروه فناوری صنایع غذایی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت.

برات قبادیان

استاد گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران.

چکیده

سهم ایران از تولید جهانی خرما در سال 2014 یک میلیون و 157 هزار تن بود. تخمین زده میشود که یازده هزار تن روغن از هسته خرما در ایران سالانه میتوان استحصال کرد. هدف این پژوهش، بررسی اثر متغیرهای اندازه ذرات، محتوای رطوبتی و نوع حلال بر میزان استحصال روغن از هسته خرمای رقم صادراتی مضافتی و تولید بیودیزل از آن بهکمک فراصوت است. اثر اندازه ذرات در دو سطح، نوع حلال و محتوای رطوبتی هر کدام در سه سطح بر میزان استخراج روغن از هسته خرمای واریته مضافتی بررسی شد. روغن هسته خرمای استخراج شده به روش ترانس استریفیکاسیون تبدیل به بیودیزل شد. برای تولید بیودیزل از امواج فراصوت استفاده شد. متغیرهای فراصوت مورد استفاده عبارت بودند از: پالس ارتعاشی در سه سطح، زمان اعمال فراصوت در دو سطح و دامنه ارتعاشی ثابت 60 درصد. برخی از خواص بیودیزل تولیدشده از روغن هسته خرما تعیین شد. نتایج نشان دادند که اثرهای ساده متغیرهای محتوای رطوبتی، اندازه ذرات، نوع حلال، همچنین اثر متقابل محتوای رطوبتی در نوع حلال در سطح 1 درصد بر میزان استخراج روغن معنیدار هستند. حداکثر میزان استخراج روغن (45/7 درصد) در محتوای رطوبتی 7 درصد، با استفاده از حلال هگزان و اندازه ذرات یک میلیمتر به دست آمد. نتایج حاصل از اندازهگیری خواص سوختی نشان داد که بیودیزل تولیدشده با هر دو استاندارد سوختی ASTM D 6751 و EN 14214 مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

بیودیزل، ترانس استریفیکاسیون، روغن، هسته خرما، فراصوت، واریته مضافتی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.