شبیه سازی هیدرولیکی رفتار رودخانه قره چای در سیلاب های تاریخی: درس هایی جهت ارائه طرح های بهینه ساماندهی رودخانه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC11_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین دهقان

معاون حفاظت و بهره برداری، شرکت آب منطقه ای گلستان

اباصلت شجاع شفیعی

مدیر رودخانه ها و سواحل، شرکت آب منطقه ای گلستان

محمدمهدی سوخته سرائی

رئیس گروه حفاظت و بهره برداری از رودخانه ها، شرکت آب منطقه ای گلستان

حامد تقی زاده

دانشجوی دکتری سازه های هیدرولیکی شرکت مهندسی مشاور ترازآب جامع

چکیده

بلایای طبیعی همچون سیل، که بخشی از طبیعت محیط زیست انسان ها را تشکیل می دهد، گاه با چنان شدت و غافلگیری حادث می شوند که تلفات و خسارات فراوانی را به همراه دارد کشور ایارن نیز علی رغم ورود به یک دوره کم آبی و خشکسالی همواره از هجوم سیلاب های مخرب در امان نبوده و از طرفی رخداد سیلاب های با شدت و حجم خسارات بزرگ تر، بیشتر رخ داده است. رودخانه قره چای رامیان در استان گلستان، یکی از رودخانه های مهم حوضه آبریز گرگان رود می باشد. این رودخانه در طول زمان سیل های زیادی را تجربه کرده است که سیل تاریخ 93/03/08 یکی از سیل های بزرگ این رودخانه بوده است. در این تحقیق در گام اول بوسیله مدل عددی دو بعدی، این واقعه شبیه سازی شده است. نتایج مدل با اتفاقات رخ داده و خسارات وارده به اراضی کشاورزی همخوانی مناسبی داشته است. در ادامه اطلاعاتی از مدل عددی برای نگاه بهتر به طرح های ساماندهی و مهندسی رودخانه بدست آمده است. از این نتایج می توان به امکان تدقیق حریم و بستر رودخانه ها و انتخاب مناسب دوره بازگشت سیلاب طرح های موضعی اشاره کرد. از طرفی تغییر نوع نگاه در برخورد با رودخانه های کوهستانی نیز یکی از موارد مهمی است که بدان پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

رودخانه قره چای رامیان، سیلاب، شبیه سازی عددی، طرح های مهندسی رودخانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.