بازسازی تیپ پره های متحرک توربین های گازی GE F9 توسط روش جوشکاری پودری لیزر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش ملی مهندسی سطح
  • کد COI اختصاصی: ISSE19_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن قربانی

شرکت تربوکمپرسور تک خاورمیانه، کارشناس ارشد مهندسی مواد

مائده سامانی

شرکت تربوکمپرسور تک خاورمیانه، کارشناس ارشد مهندسی مکانیک

احمد حلاج

شرکت تربوکمپرسور تک خاورمیانه، کارشناس ارشد مهندسی مکانیک

چکیده

با توجه به دمای بالای کاری و تنش موجود در بخش داغ توربین های گازی، نرخ تخریب و آسیب دیدگی قطعاتی از قبیل پره های متحرک و ثابت در حین کارکرد افزایش می یابد. یکی از مناطق که دمای بالایی را در حین کارکرد تجربه می کند، نوک پره های متحرک توربین GE F9 است که به همین دلیل نرخ آسیب هایی از قبیل اکسیداسیون و ترک های TMF در آن افزایش می یابد. با توجه به هزینه های تولید بالای این قطعات، جایگزینی این قطعات مقرون به صرفه نیست. به همین منظور یکی از راه حل های موجود جهت افزایش کارایی این قطعات و افزایش طول عمرف تعمیر و نوسازی آنها است. هدف از این تحقیق، بررسی و امکان سنجی بازسازی تیپ پره های متحرک توربین های گازی از جنس GTD-111، توسط روش جوشکاری پودری لیزر به همراه فلز پر کننده IN526 است. جوشکاری پودری لیزر به عنوان یک روش تعمیری پیشرفته با قابلیت های منحصر بفرد از قبیل حرارت ورودی کم، سرعت عملکردی بالا، قابلیت اتوماسیون، جوشکاری سوپرآلیاژهای پایه نیکل و قابلیت بازسازی مناطقی با هندسه های پیچیده، شناخته شده است. در این تحقیق امکان سنجی استفاده از روش جوشکاری پودری لیزر برای بازسازی پره ردیف اول توربین فریم 9 مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور نمونه های Build up و لبه سازی پره با عرض حدود 2 میلیمتر تهیه شد و آزمایش های متالوگرافی و سختی سنجی با هدف رسیدن به نمونه های عاری از عیوب جوشکاری انجام شد. پس از نمونه زنی های متعدد بهینه سازی پارامترها جهت بازسازی پره به دست آمد و قابلیت استفاده از جوشکاری پودری لیزر برای بازسازی بدون عیب تیپ پره های ردیف اول توربین F6 مورد تایید قرار گرفت.

کلیدواژه ها

جوشکاری پودری لیزر، سوپرآلیاژهای پایه نیکل، پره های متحرک توربین گازی GE F9

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.