اکوتوریسم و حفاظت از تنوع زیستی بیابان و کویر(مطالعه موردی: مناطق اکوتوریسم کویر خراسان جنوبی، تحت حفاظت سازمان محیط زیست)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی گردشگری بیابان لوت؛ فرصت های محلی و بین المللی
  • کد COI اختصاصی: LUTDT01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم هاشمی گازار

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی و کارشناس اکوتوریسم اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی

چکیده

مناطق بیابانی و کویری به عنوان بستر اصلی اکوتوریسم کویر، مجموعه ای از اجزای بسیار متنوع را در خود جای داده است. این اکوسیستم کلان با ویژگیهای اقلیمی، فیزیکی و زیستی خاص خود با اکوسیستمهای مجاور آن تفاوتهای قابل ملاحظه ای دارند. مناطق بیابانی و کویری یکی از حساس ترین و شکننده ترین اکوسیستمهای سطح زمین را در خود جای داده است. در این اکوسیستم شکلهای مختلف زندگی از ژنها تا گونه ها متعدد حیات وجود دارد. این منابع حیاتی خود را با شرایط محیطی بیابان و کویر سازگار کرده و به حیات خود ادامه میدهند. حیات زیستی، بخش بسیار مهمی از قابلیتهای اکوتوریسمی بیابان و کویر خراسان جنوبی را در بر میگیرد. معمولا بخشی از گردشگران این مناطق با اهداف خاص بر روی موضوع تنوع زیستی مناطق بیابانی متمرکز میشوند. این نوع از اکوتوریسم میتواند با مشارکت جامع محلی در حفاظت از تنوع زیستی و استفاده پایدار از بیابان و کویر نقش بسیار مهمی ایفاء کرده و از تخریب این اکوسیستم جلوگیری کنند. در این تحقیق مناطق بیابانی و کویری خراسان جنوبی که مستعد اکوتوریسم بوده و در زمره مناطق چهارگانه تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارند بررسی خواهند شد.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، تنوع زیست محیطی، حفاظت محیط زیست ، بیابان و کویر، خراسان جنوبی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.