پیش بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس تیپ شخصیتی D، نارسایی هیجانی و انزوای اجتماعی در دانشجویان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PEHCONF02_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 765
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی سهرابی فرد

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان

آذر صمدی فرد

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده دانشگاه شهید چمران اهواز

مسلم سیاهپوش منفرد

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه علامه طباطبایی

عاطفه جمشیدی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه واحد علوم و تحقیقات

چکیده

با توجه به این که اعتیاد به اینترنت پدیدهای مزمن و همراه با صدمات جدی است و استفاده نامناسب از اینترنت در بیندانشجویان رو به افزایش است. این پزوهش با هدف پیش بینی پیش بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس تیپ شخصیتی D،نارسایی هیجانی و انزوای اجتماعی در دانشجویان علوم پزشکی لرستان انجام گرفت. روش این پژوهش توصیفی از نوعهمبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در سال تحصیلی 98-1397تشکیل می دادند. نمونه پژوهش 250 نفر از دانشجویان رشته های هوشبهری، علوم آزمایشگاه و اتاق عمل بودند که به روشنمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت یانگ، تیپ شخصیتی Dدنولت، نارسایی هیجانی تورنتو و انزوای اجتماعی راسل جمع آوری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS مورد تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که بین تیپ شخصیتی D، نارسایی هیجانی و انزوایاجتماعی با اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (P≥0/001). نتایج رگرسیون چندمتغیری به روش گام بهگام نشان داد که 32 درصد از واریانس گرایش دانشجویان به اینترنت توسط متغیرهای تیپ شخصیتی D، دشواری در توصیفاحساسات و انزوای اجتماعی تبیین میشود. با توجه به نقش بیشتر تیپ شخصیتی D، دشواری در توصیف احساسات وانزوای اجتماعی در پیش بینی اعتیاد به اینترنت دانشجویان، پیشنهاد میشود هنگام ارزیابی اعتیاد به اینترنت یا گرایش بهفضای مجازی به تیپ های شخصیتی، ابرازگری هیجانی دانشجویان توجه شود.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت، تیپ شخصیتی D ، نارسایی هیجانی، انزوای اجتماعی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.