طراحی مدل مفهومی اقتصاد رفتاری در صنعت بانکداری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت،مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIEACONF02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شیردل

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات گرایش مدیریت خدمات و توسعه فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،تهران، ایران

نرگس محمدعلی پور

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، ایران

چکیده

امروزه اقتصاد جهانی مملو از چالش ها، مجادلات و مسائل حل نشده است. در این میان اقتصاد رفتاری بهعنوان یکی از رویکردهای جدید در علم اقتصاد که با هدف ارتقای و نزدیک کردنمدل های اقتصادی با واقعیت های بیرونی شکل گرفته است، طی چند دهه گذشته از اهمیت قابل توجهیبرخوردار شده است. بانک ها با در اختیار داشتن بخش عمده ای از نقدینگی جامعه، نقش بسیار حساس ومهمی در نظام اقتصادی ایفا نموده و در تنظیم روابط مناسبات اقتصادی جامعه تاثیر بسزایی دارند. هدفاز انجام پژوهش حاضر شناسایی ابعاد اقتصاد رفتاری با مرور پیشینه پژوهش و بررسی مبانی نظریمرتبط، با استفاده از نظرسنجی از خبرگان و طراحی مدل مفهومی اقتصاد رفتاری در صعنعت بانکداریایران با تکنیک دلفی فازی است. جامعه و نمونه آماری پژوهش حاضر را خبرگان صنعت بانکداری، اساتیددانشگاهی در در رشته های اقتصاد، علوم رفتاری، روانشناسی، بانکداری تشکیل می دهند، در نهایت 50نفر در دور اول و 30 نفر در دور دوم دلفی شرکت داشتند. نتایج تحلیل دلفی فازی نشان داد چهار بعد وهجده شاخص اقتصاد رفتاری در صعنعت بانکداری انتخاب گردید. نتایج پژوهش حاضر می تواند دیدجامعی را به علاقه مندان، پژوهشگران و مدیران حوزه بانکداری، اقتصاد رفتاری در خصوص شناخت ابعاد وچارچوب نظری و بهره مندی از یک مدل مفهومی کاربردی جهت بررسی های بیشتر ارائه می نماید.

کلیدواژه ها

اقتصاد رفتاری، مدل مفهومی، صعنعت بانکداری، تکنیک دلفی فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.