استقلال بانک مرکزی، کسری بودجه و تورم
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت،مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MIEACONF02_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1044
نویسندگان
مدرس و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی - دانشکده مدیریت واحد تهران جنوب
کارشناس ارشد مدیریت دولتی – کارمند بانک مرکزی
چکیده
در زمینه استقلال بانک مرکزی در کشورهای مختلف دیدگاه های گوناگون و حتی متضادی وجود دارد. گروهی ازاقتصاددانان، به ویژه در کشورهای توسعه یافته آن رابه عنوان شرط اساسی مطلوب اقتصاد کلان می دانند و در برخی مواردمانند عضویت در منطقه پول واحد اروپایی (یورو) موضوع استقلال بانک مرکزی کشورها را به عنوان یک پیش شرط قلمدادنموده اند. در مقابل گروهی از اقتصادانان منافع ناشی از یک بانک مرکزی مستقل را مورد تردید قرار دادهاند. در مقاله حاضر،استقلال بانک مرکزی، کسری بودجه و تورم در نمونهای از کشورهای منتخب در حال توسعه با استفاده از مدل پانل پویابرای بازه زمانی 2017-1999 بررسی شده است. باتوجه به نتایج به دست آمده از آزمون سارگان آرلانو – باند برای مدل GMM در کشورهای منتخب در حال توسعه، P-Value ما در این آزمون بیشتر از 0/05 می باشد که در این تخمین برابر با (0/40) در مدل اول، (0/43) در مدل دوم و (0/24) در مدل سوم برای کشورهای در حال توسعه میباشد. پس فرضیه صفر ما پذیرفته شده و همبستگی میان متغیرهای ابزاری و اجزاء اخلال وجود ندارد. استقلال بانک مرکزی بر تورم اثر منفیدارد و همچنین استقلال بانک مرکزی در کشورهای در حال توسعه، اثر خود را باتوجه به متغیرهای نرخ ارز و درجه باز بودناقتصاد بر نرخ تورم بجای میگذارد که این نرخ با توجه به مباحث توسعه یافتگی و در حال توسعگی کشورها و مباحثیهمچون تورم وارداتی ناشی از تجارت خارجی و تورم وارداتی ناشی از کسری یا مازاد تراز پرداختها کاملا مطابق با مبانینظری موضوع می باشد.کلیدواژه ها
استقلال بانک مرکزی، تورم، کشورهای درحال توسعه، عمق مالی، سیاست پولیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثرگذاری تبلیغات و بازاریابی شبکه های اجتماعی بر اعتماد به صنعت بیمه با تاکید بر رضایتمندی مشتریان
- ارائه الگوی نظارت موثر بر شبکه فروش و بررسی تاثیر آن بر رضایتمندی بیمه گذاران در صنعت بیمه
- ارزیابی بلوغ کلان داده در صنعت بیمه ، یک مطالعه طولی با تاکید بر شاخص اعتمادکاربران
- نقش نهادهای حرفه ای در افزایش اعتماد عمومی به صنعت بیمه از منظر حکمرانی
- بررسی اثر توانگری مالی، تصویر برند، شفافیت و کیفیت خدمات بر اعتماد مشتری در صنعت بیمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.