بررسی اثرات سدیم آزید، دما و زمان اینکوباسیون بر تولید رنگدانه کاروتنوئیدی از میکروکوس روزئوس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی مواد غذائی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JFM-3-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود یلمه

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مرتضی خمیری

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عزت الله قائمی

گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم علوم پزشکی گلستان

سیده ساناز رمضان پور

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

تولید رنگدانه از میکروارگانیسم ها نسبت به سایر منابع زیستی مثل گیاهان مزیت بیشتری دارد. تا به امروز، پژوهشی در رابطه با اثر مواد جهش زا بر میزان تولید رنگدانه های کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس انجام نشده است. از این رو، هدف از این پژوهش بهینه سازی شرایط تولید رنگدانه کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس تیمارشده با سدیم آزید بود. تولید کاروتنوئید از میکروکوکوس روزئوس در مجاورت عامل جهش زای سدیم آزید به طور قابل توجهی افزایش یافت (05/0> P). با این حال مجاورت میکروکوکوس روزئوس با غلظت های بالای سدیم آزید و مدت زمان اثر سدیم آزید، تولید کاروتنوئید کل و وزن خشک زیست توده از میکروکوکوس روزئوس کاهش یافت (05/0> P). غلظت سدیم آزید و مدت زمان تیمار دهی با آن بیشترین اثر را بر تولید کاروتنوئید کل و وزن خشک زیست توده از میکروکوکوس روزئوس را داشتند. غلظت سدیم آزید 95/94 میکروگرم بر میلی-لیتر، مدت زمان تیمار 23/13 دقیقه، دمای گرم خانه گذاری 91/25 درجه سلسیوس و مدت زمان گرم خانه گذاری 87/87 ساعت به عنوان شرایط بهینه تولید رنگدانه های کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس تحت تیمار با سدیم آزید یافت شد. در این شرایط بهینه، مقادیر پاسخ ها به ترتیب برای کاروتنوئید کل و وزن خشک زیست توده 61/7 میلی گرم بر لیتر و 36/8 گرم بر لیتر اندازه گیری شد.

کلیدواژه ها

رنگدانه, میکروکوکوس روزئوس, سدیم آزاید, بهینه سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.