تحلیل اکوسیستم نوآوری داروهای زیستی در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه فناوری، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTDM-6-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حبیب الله طباطبائیان

دانشیار دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی

حمیدرضا طهوری

دانشجوی دکترا مدیریت تکنولوژی، دانشگاه علامه طباطبائی

محمدرضا تقوا

دانشیار گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه علامه طباطبایی

سید محمدتقی تقوی فرد

دانشیار گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

اکوسیستم نوآوری بیان می دارد که نوآوری از طریق شبکه های تعاملی در سطوح مختلف اتفاق می افتد. این شبکه یک طیف گسترده از ذینفعان را داراست که به عنوان بخشی از اکوسیستم نوآوری، در فرآیند نوآوری با یکدیگر در ارتباطند. با توجه به اهمیت بخش سلامت، و نظر به اهمیت نقش زیست فناوری و لزوم بررسی شکل گیری و توسعه اکوسیستم نوآوری، هدف این تحقیق بررسی اکوسیستم نوآوری داروهای زیستی کشور می باشد. بر این اساس ابتدا ابعاد اکوسیستم نوآوری در ادبیات جهان بررسی شدند. در ادامه با توجه به اینکه رویکرد پژوهش حاضر، کیفی است، از روش تحلیل محتوای اسناد و مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با صاحب نظران این حوزه جهت تحلیل داده ها بهره گرفته شده است. نتیجه اینکه، وضعیت اکوسیستم نوآوری داروهای زیستی کشور مبتنی بر موجودیت ها، روابط و ویژگی های اصلی آن شناسایی شد. در نهایت برخی کاستی ها و مشکلات موجود در شکل گیری و توسعه اکوسیستم نوآوری داروهای زیستی معرفی و راهکارهایی در جهت بهبود وضعیت ارائه گردید.

کلیدواژه ها

نظام نوآوری, اکوسیستم نوآوری, شبکه تعاملات, زیست فناوری, داروی زیستی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.